Săptămâna cu patru amicale a început cu o victorie pentru „Bătrâna Doamnă”. La Sântana, divizionara a patra pregătită de Dan Cuedan a condus cu 1-0 și a egalat la 3, dar nu a reușit să rămână în picioare până la ultimul fluier. Victor Prună a ieșit în evidență cu o „dublă” de autor, însă, pe de altă parte, formația lui Todea a arătat destule lacune pe faza defensivă.
Nici bine nu au trecut 5 minute de joc, căci gazdele au deschis tabela, prin „vulpoiul” Capătă care a fost la locul potrivit după o lovitură liberă executată de Martin. Atâta timp cât pe „uniriști” i-au ținut bateriile, utiștii au avut dificultăți să revină în joc, acest lucru întâmplându-se după minutul 35. Prună a egalat printr-o execuție fără cusur dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, iar A. Iuga și-a adus echipa în avantaj printr-un șut plasat cu latul după centrarea lui Lazăr. 1-2, scor la pauză.
Repriza secundă a început tot cu un gol al „Bătrânei Doamne”, dar nu înainte ca Alex Capătă să tri­mită cu capul la o palmă de vinclu. Astfel în minutul 56, s-a făcut 1-3. Prună a centrat de pe stânga, Faur a prelungit cu capul pe colțul lung, unde Toma a îndeplinit formalitatea. Cu o defensivă 100% improvizată, UTA s-a văzut egalată în ultimul sfert de oră. Mai întâi, Capătă a reușit „dubla” cu execuție violentă din la pasa lui Gin­ghină, iar Prică l-a învins și el pe Bodea, din colțul careului de 6, cu o reluare în cros. Totuși, utiștii nu au fost de acord cu remiza și au găsit forța să mai treacă odată în avantaj. În chiar ultimul minut de joc, Prună a făcut o cursă în viteză pe partea stânga și a liftat balonul în plasă din interiorul careului.
Astăzi, de la ora 12, echipa emblemă a Aradului o întâlnește pe Șoimii Lipova într-un nou amical, iar joi, de la aceeași oră, se deplasează la Chișineu Criș. Tot la amiază, dar de această dată, sâmbătă, la Reșița, Campioana Pro­vinciei e oaspetele divizionarei a treia, Școlar Reșița.
Formații:
Unirea: Csurka (88 Matiș) – Paven (46 Ginghină), Bodea, Peia (90 Neag), Istin (70 Politic) – Mateiu (80 Olteanu), Avrămuțiu (83 Ghiță) – Marc (46 Tembo), Martin (75 Pasăre), Josan (46 Prică) – Capătă
UTA: Barna (72 Bodea) – D. Lazăr, Sabău, Opriș, Prună – Isac, Jorza (70 Lezeu) – Sorato, Toma, A. Iuga (70 Curta) – Faur.
Arbitri: Alexandru Vasi – Re­mus Nagy, Emil Arsa.

Recomandările redacției