În această seară a avut loc returul duelului dintre FCC UAV Arad și Rapid București, din turul preliminar al Cupei României. Învingătoare la Arad, cu o diferență de 15 puncte, fetele noastre au reușit să se impună și în capitală, după o partidă foarte echilibrată și care a beneficiat de un final dramatic.

Gazdele au început mai bine, au condus cu 4-0 dar vicecampioanele au balansat apoi jocul în partea cealaltă, scorul ajungând la 9-14. Echilibrul s-a păstrat până la finalul primului sfert, care s-a încheiat cu 22-20. Rapidul începe la fel de bine și sfertul 2, așa cum au făcut-o și în cazul primului, ducând scorul la 27-20, dar din nou replica Aradului este puternică și echipa noastră va conduce ostilitățile la 2-4 puncte, până la finalul reprizei, care a consemnat pe tabelă scorul de 37-39.

Fetele lui Bogdan Bulj ies mult mai determinate de la vestiare și pun stăpânire pe joc și aproape de jumătate sfertului aveam 10 puncte avans (41-51). Rapidul reușește să reziste însă și va rămâne în meci astfel că înainte de ultimele 10 minute scorul va fi 51-57. Startul ultimei părți a meciului surprinde echipa noastră deconcentrată, ținând cont că nu se mai punea problema de pierderea calificării, iar gazdele revin puternic, preluând conducerea pe tabela de marcaj la capătul a 6 minute în care fetele noastre nu vor reuși să înscrie niciun punct. De la 63-57 vicecampioanele își revin și egalează la 63 cu 1 minut și jumătate înainte de final.

Finalul e palpitant, Baptiste ratează atacul și cu 5 secunde înainte de final, Gabriela Irimia obține două aruncări libere pe care le transformă. Părea că Rapidul a reușit să câștige returul dar un atac foarte bine executat de fetele noastre au dus-o pe Branki Hadzovic în situația de a arunca, deși în marcaj, iar mingea scutură plasa, consemnând o victorie în ultima secundă pentru echipa noastră. 65-66 scor final, deznodământ care o elimină pe Rapid din competiție, giuleștencele pierzând din cauza acestui ultim coș primit, una dintre cele două poziții calificate care reveneau echipelor ce au fost învinse în dubla manșă a turului preliminar.

Cele mai bune marcatoare ale echipei noastre au fost Veatriki Akathiotou și Brankica Hadzovici, cu câte 13 punct fiecare, dar trebuie remarcată și prestația americancei Stephanie Madden, care a reușit un ”double-double”, cu 10 puncte și 13 recuperări. De la echipa gazdă au ieșit în evidență Forina Stănici Diaconu cu 20 de puncte, respectiv Gabriela Irimia și Alexandra Ghiță, cu câte 10 puncte marcate și 7 respectiv 6 recuperări.

Rapid București – FCC UAV Arad  65-66 (22-20, 15-19, 14-18, 14-9)

  • Rapid: Stănici 20 (4×3), Neagu 14 (1×3), Irimia 10, Ghiță 10, Solopova 6, Popescu 5. A mai jucat: Duță. Pe bancă: Monor, Motley, Cazacu. Antrenor: Sandro Orlando
  • Arad: Akathiotou 13 (3×3), Hadzovic 13 (2×3), Racic 10 (2×3), Madden 10, Baptiste 10, Georgieva 4, Ciotir 3 (1×3), Marjanovic 3. Au mai jucat: Fleșer, Mîrne-Nagy. Pe bancă: Negru. Antrenor: Bogdan Bulj
  • Arbitri: Alexandra Stan, Diana Oprea, Cristina Ion. Comisar: Luca Badea

Celelalte echipe calificate în ”Final 8”-ul competiției sunt Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, Olimpia Brașov, Agronomia București, CSM Alexandria și Universitatea Cluj, din postura de echipe câștigătoare ale duelurilor în dublă-manșă disputate în această săptămână, la care se adaugă cele mai bune două învinse, anume Hoya ACS KSE Târgu Secuiesc (singura dintre învinse care a câștigat una dintre partite) și Sirius Târgu Mureș (echipa eliminată cu cea mai mică diferență de coșaveraj). Final 8-ul competiției va avea loc în perioada 25-27 februarie.

Pentru echipa noastră urmează o săptămână cu două meciuri pe teren propriu. Miercuri 7 decembrie, de la ora 18.30, va avea loc ultimul meci pe teren propriu din Euro Cup, echipa noastră primind vizita echipei poloneze Basket 25 Bydgoszcz, pentru ca patru zile mai târziu, duminică  11 decembrie, de la ora 18, la Sala Sporturilor „Victoria“ să aibă loc partida din campionat cu Hoya KSE Târgu Secuiesc.

Recomandările redacției