Victorie uluitoare pentru UTA în meciul cu Poli Iași

0
313

UTA a disputat miercuri seara de la ora 17:30 meciul din etapa cu numărul 19 din Liga 1, contra echipei Poli Iași. Înainte de disputarea partidei echipa arădeană se afla pe locul 10 în clasament după ce a pierdut în ultimele 4 minute ale meciului cu FC Argeș, pe teren propriu.

De cealaltă parte ieșenii se situau pe ultimul loc în Liga 1, cu 15 puncte, după ce au început anul 2021 cu o remiză și două înfrângeri. Antrenorul Daniel Pancu a primit un ultimatum de la primarul Mihai Chirica, care a spus că nu mai accepta umilințe.

Prima repriză a fost una plină de palpitații pentru UTA după ce la începutul reprizei în minutul 9 în poarta arădenilor a intrat balonul trimis de către Dylan Flores. După gol arădenii s-au mobilizat și au reușit să stăpânească repriza cu toate că Miculescu, Vorobjovas și Antal au primit cartonașe galbene. Cu toate că arădenii au controlat partida nu au reușit să marcheze, iar prima repriză s-a încheiat 1 – 0 în favoarea gazdelor.

În cea de a doua repriză lucrurile nu păreau să se schimbe prea mult, însă UTA a continuat cu atac după atac la poarta ieșenilor. În ultimele minute ale meciului arădenii au arătat că au spirit de învingători, au luptat până la capăt și au epuizat ieșenii din toate punctele de vedere. În minutul 90+2 Erico da Silva, fundașul UTA-ei a făcut o figură deosebită și a marcat cu capul. După egalare echipa lui Pancu ca căzut psihic, moment în care elevii lui Balint au dat tot ce au avut pentru a obține toate cele trei puncte. Golul victoriei a venit în ultimul minut al reprizei prin Ciprian Rus care a marcat imediat după ce Brănescu a respins balonul.

Utiștii au s-au ținut de cuvânt și au luat toate cele trei puncte din Iași în stil UTA, adică pe ultima sută de metri. Echipa arădeană a avansat un loc în clasament și se situează acum pe locul 9 în Liga I, pe când formația rămâne fundașul clasamentului cu numai 15 puncte.

Echipe de start:

Poli Iași (4-3-3): 12. Brănescu – 5. Cană, 6. R. Popa, 3. Baxevanos, 24. Bușu – 70. Flores Knowles, 4. Mihalache, 88 Passaglia – 19. R. Onea, 28. Djuranovici, 17. Mensah

Rezerve: Brânză, Zaharia, Popadiuc, Vanzo, Lopes Cabral, Zajmovic, Moisa, Gaitan

Antrenor: Daniel Pancu

UTA Arad (4-4-2): 93. Fl. Iacob – 26. Tomozei, 21. Erico, 18. Fl. Ilie, 22. Bustea – 10. Miculescu, 6. Albu, 5. Vorobjovas, 86. D. Rusu – 8. Antal, 9. Roger

Rezerve: Balauru, Melinte, Isac, Oroian, Roșu, Teșcan, Rus, Buhăcianu

Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Emil Alexandrescu (Iași)

Arbitru: Marian Barbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.