Vineri și sâmbătă au avut loc meciurile etapei a 8-a din seria a 8-a a ligii a treia. Etapa a programat un derby arădean între Lipova și Pecica, meci care s-a ridicat la nivelul afișului și a oferit publicului cinci goluri și multe alte faze de poartă. În celelalte două meciuri care au implicat echipe arădene, Crișul Chișineu Criș a reușit să egaleze la puncte liderul clasamentului, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă pe care a învins-o în duelul direct, iar Frontiera Curtici a câștigat și ea derbyul suferinței cu Avântul Periam.

 

Șoimii Lipova – Progresul Pecica 3-2 (2-1)

Meci spectaculos vineri după-amiază în Sânicolau Mic, între Șoimii Lipova și Progresul Pecica. Gazdele au început mai bine partida și vor deschide scorul în minutul 24 prin Vlad Filimon. Pecica are două ocazii bune de a egala dar Capătă și Enciu ratează. În loc de 1-1 se face 2-0 în minutul 39, autorul golului fiind Vlad Filimon. Până la pauză oaspeții reușesc până la urmă golul pe care l-au căutat întreaga repriză, prin Capătă care transformă penaltyul obținut de Oancia.

Repriza secundă este spectaculoasă, cu ocazii la ambele porți. În minutul 77, Filimon reușește tripla și reface diferența de două goluri pentru lipovani. Pentru a face finalul mai plin de suspans, Aldan îi readuce pe pecicani în meci printr-un autogol însă în ciuda atacurilor oaspeților, scorul rămâne neschimbat.

Șoimii Lipova: Iliescu – Suslak, Nicolescu, A. Popa, Aldan – Ban, Salhi, Simion, Bozian – Filimon, Ciubăncan. Au mai jucat: Brad, Gherasim, T. Bordri, Hațegan. Antrenor: Flavius Sabău

Progresul Pecica: Zamfir – Țugulescu, Telescu, Wild, Podină – Răchită, Oancia, Arsene, Onișor – Enciu, Capătă. Au mai jucat: Tambor, Ștefan, Moraru, Bănățan. Antrenor: Sorin Bălu

 

Crișul Chișineu Criș – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2-1 (2-1)

Meciul de la Chișineu Criș a fost decis practic în prima repriză. Oaspeții au dat lovitura în minutul 5 când vor deschide scorul dintr-un penalty acordat pentru henț la Nistor. În continuare ocaziile alternează la ambele porți dar la capătul primului sfert de oră, cei de la Criș egalează, tot dintr-un penalty, obținut de Modan și transformat de Susan. Peste 9 minute se face 2-1 pentru gazde, în urma golului marcat de Nistor. Meciul continuă să fie unul disputat, cu șanse de gol pentru ambele echipe dar prima repriză se încheie cu 2-1.

Repriza a doua este mai închisă, Crișul reușește să conserve foarte bine rezultatul și în final, după o parte secundă fără goluri, obține cele trei puncte, administrând Ghirodei prima înfrângere din campionat.

Crișul Chișineu Criș: Roșca – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Clej, Tănase, Susan, D. Maneran – Modan, Teședan. Au mai jucat: Mâneran, Ciobotariu. Antrenor: Adrian Abrudean

 

Frontiera Curtici – Avântul Periam 2-0 (1-0)

Duelul codașelor din clasament a fost adjudecat de echipa din județul nostru, care a reușit să pună patru puncte între ea și lanterna roșie. Frontiera a început determinată partida și în minutul 17 va deschide scorul prin Alin Gligor, care a transformat un penalty obținut de Brândușe. Până la pauză gazdele au continuat să domine deși fără mari ocazii de gol. Repriza secundă va aparține tot gazdelor care își majorează scorul în minutul 63 prin Andrieș. Sper final Periamul încearcă să întoarcă soarta meciului, are câteva situații periculoase dar oaspeții nu reușesc nici măcar să reducă din diferență. Victorie clară și meritată a curticenilor, prima de altfel în acest sezon.

Frontiera Curtici: Mucha – Puta, Calvin, Gligor, Verel – Huțanu, Varga, Burlă, Andrieș – Brândușe, Lolea. Au mai jucat: Moldovan, Prică, Cleuță și Coșa. Antrenor: Radu Anca.

 

Într-un alt meci programat în această etapă, Pobeda Star Bisnov a învins CS Dumbrăvița cu 2-0.

Recomandările redacției