De luni vin ninsorile: autorităţile arădene se pregătesc pentru deszăpeziri

0
224

videoArădenii vor fi printre primii care vor resimți venirea iernii, de săptămâna viitoare fiind anunțate temperaturi scăzute și chiar precipitații ce s-ar putea transforma în ninsori, în zona de vest a țării. Pentru că de luni, iarna își intră în drepturi în toată țara, prefecții și reprezentanții structurilor abilitate să intervină în sezonul rece au fost chemați astăzi, la o videoconferință convocată de ministrul Administrației și Internelor, Radu Stroe.
La Prefectură s-au adunat directori și reprezentanți de instituții cu atribuții în intervenția pe timp de iarnă. Ședința Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a vizat verificarea pregătirilor pentru deszăpezire și intervenție în sezonul rece.
Şedinţa a avut loc în contextul prognozei meteorologice care arată o răcire accentuată a vremii începând cu data de luni, 25 noiembrie, însoţită de precipitaţii inclusiv sub formă de ninsoare, ce vor cădea şi în partea de vest a ţării. Sub coordonarea domnului Ministru al Afacerilor Interne, Radu Stroe, miniştri şi secretari de stat din diferite domenii au transmis o serie de măsuri ce trebuie luate de autorităţile din fiecare judeţ pentru a combate efectele nedorite ale ninsorii sau temperaturii scăzute. S-a pus accent pe activitatea de deszăpezire a drumurilor, fiind cerute situaţii în acest sens din fiecare judeţ.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a solicitat să fie pregătite maşinile pentru transportul bolnavilor care au nevoie de dializă şi a gravidelor din zonele în care se aşteaptă să se blocheze circulaţia din cauza vremii nefavorabile.

La nivel de Arad, pegătirile pentru deszăpezire sunt făcute, fiind deja dat ordinul de intrare în baze a utilajelor. „La nivelul judeţului Arad au fost încheiate toate contractele de deszăpezire pentru drumurile naţionale şi judeţene. A fost dat şi ordinul de intrare în bază a utilajelor iar stocurile de material antiderapant sunt asigurate. Sperăm să nu avem parte de probleme deosbite în această iarnă. Cei care asigură activitatea de deszăpezire precum şi angajaţii instituţiilor cu atribuţii pe linia combaterii efectelor fenomenelor meteo periculaose sunt pregătiţi să intervină în caz că situaţia o va impune”, a susținut Arad, Cosmin Pribac, totodată Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. ANM va emite o informare cu privire la evoluţia fenomenelor meteo şi nu exclude posibilitatea ca luni să emită o atenţionare de cod galben de zăpadă pentru vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.