Un tânăr din Vietnam, care intenţiona să treacă ilegal frontiera în Ungaria, a fost reținut în zona graniței.  Joi, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 14.00, în baza unei informaţii primite de la Poliţia Oraşului Nădlac, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră, în apropierea localităţii Nădlac, a fost observat un bărbat care nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră, acesta fiind preluat şi transportat la sediul instituției pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoana este un cetăţean din Vietnam, în vârstă de 35 de ani, care avea drept de muncă pe teritoriul României.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţeanul  vietnamez, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției