Una dintre cele mai importante competiții de final de an rezervate copiilor s-a desfășurat weekendul trecut, la Zagreb, în Croația. Kids Winter Trophy 2019 a adunat la start formații din zona Balcanilor, între care s-a aflat și cluburile arădene Viitorul, la patru categorii: 2008 (antrenor Adi Sas), 2009 (antrenor Fla­vius Pavel), 2010-2011 (antrenori Flavius Moisă și Ciprian Pistrui) și 2012 și 2013 – antrenori Casian Maghici și Radu Popa și Atletico Arad 2011-2012. Două dintre aceste echipe au urcat pe podium.
Argint pentru Viitorul 2013
Copiii pregătiți de Casian Maghici, ajutat de colegul de la Sântana, Radu Popa, au fost la înălțime la competiția de Under 7, pierzând un singur meci, finala competiției. Iar eșecul a venit numai în urma loviturilor de departajare
Viitorul Arad – NK Jadran (SLO) 1-1
A marcat: Cornea
Viitorul Arad- NK Jaska (CRO) 5-0
Au marcat: Lucan 3, Crișan, Morar
Viitorul Arad – S’N M-M (SRB) 2-0
Au marcat: Cornea, Crișan
Viitorul Arad-NK Maksimir (CRO) 3-0 (f.j.)
Viitorul Arad – NK Sesv .K (CRO) 2-1
Au marcat: Cornea, Crișan
Finala: Viitorul Arad-NK Trnse (CRO)
0 -0, 0-1 după penalty-uri
Patrick Crișan a fost ales în echipa ideală a turneului la Under 7.
Viitorul a intrat în competiție și la Under 8, cu următoarele rezultate, care nu i-au permis accederea în faza superioară a competiției:
Viitorul Arad – NK S’Martno (SLO) 1-1
A marcat: Balint
Viitorul Arad – SN DU Talent (CRO) 1-0
A marcat : Nagy
Viitorul Arad – NK Sesv Kreijevec (CRO) 4-0
Au marcat: Țârle, Peștean, Nagy, Cristea
Viitorul Arad – HNK Primorac BNM (CRO) 0-1
„Bravo copii, sunt mândru de voi, sunteți minunați. Galeria (n.a. formată din părinți) a fost la înălțime”, a transmis Casian Maghici, care în Croația a contat pe următorii: Fabian Balint, Patrick Nagy, Ianis Țârle, Luca Peștean, Andrei Cristea, Ianis Cornea, Arthur Lucan, Patrick Crișan, Cătălin Morar, David Oprea, Tudor Pașca, Adina Sârb, Matei Tulvan, Sebastian Pasluță, Lucas Chebeleu și Darin Margină.
Bronz pentru Atletico 2012
Cea mai mică grupă de la Atletico a câștigat medalie de bronz la turneul desfășurat weekendul trecut la Zagreb (Croația).
În faza grupelor, băieții lui Mihai Roșca și Radian Carp au mers pe următorul traseu: 2-0 cu Ekbrela (goluri Oprea, Secianschi), 0-0 cu Jadran, 3-0 cu NK Galaxi (Oprea 2, Stasi), 2-0 cu NK Jaska (Oprea 2), 0-1 cu SN DU Talent. Finala mică le-a revenit galben-negrilor, 2-1 cu MNK Primorac (Oprea 2).
Medaliații arădeni sunt: Raoul Crișan, Dominic Beserman, David Secianschi, Stanislav Fricățel, Darius Vulpe, Mihai Oprea, Ioana Stan, Tudor Lăzărescu, Matei Gorea, Horea Furdea, Andrei Rus.
Golgheterul Mihai Oprea a fost desemnat și „jucătorul turneului”!
La turneu a participat și generația 2011, care a reușit două victorii și s-a înclinat de două ori: 1-0 cu NK Talent Cazin (a înscris Gallizioli) și 4-0 cu NK Trebnje (Roziniciuc 2, Baltag, Popa) respectiv 1-3 cu NK Arbanasi (Popa) și 0-2 cu SN DU Talent.
Pentru Atletico 2011 au jucat: Lucian Madoș, Andrei Borlan, Andrei Barta, Ianis Baltag, Carol Bâtea, Ștefan Roman, Andrei Burchardt, Luca Funău, Denis Buzea, Vittorio Gallizioli, Darius Popa și Casian Rozniciuc.

Recomandările redacției