Cheltuielile militare au fost cuvinte cheie zilele acestea, după summitul NATO de la Bruxelles. România vrea ca 2018 să fie anul dedicat Marinei Române şi a lansat licitaţia pentru corvete, care include şi modernizarea celor două fregate, informează Mediafax.
„Ca lider global în construcţia de nave, suntem gata să contribuim cu tehnologia noastră de ultimă oră la înzestrarea Marinei române, construind patru corvete multirole, aşa cum prevede programul. Fincantieri, companie deja prezentă în ţară prin subsidiara VARD, la Brăila şi la Tulcea, vrea să-şi consolideze amprenta industrială în România, punând la dispoziţie pe mai departe uriaşa experienţă câştigată în peste două secole de când construim nave şi transferând tehnologie pentru industria locală”, a declarat Enrico Bonetti, Senior Vice President International Fincantieri Naval Business Unit, unul dintre candidați pentru câștigarea licitației. Graţie expansiunii activităţilor în sectorul navelor de croazieră, volumul de muncă a crescut pe cele două şantiere, Vard Brăila şi Vard Tulcea. Astăzi, graţie investiţiilor pe care Grupul le-a făcut şi continuă să le facă, şantierele sunt printre cele mai moderne şi mai dezvoltate din punct de vedere tehnic, din Europa.
Mai mult, acest program – care vizează un segment industrial diferit – nu doar că ar crea noi locuri de muncă pe lângă cele 8.000 deja create (5.000 direct şi 3.000 prin subcontractori), dar ar implica întreg lanţul local de producţie – cu posibila includere şi a altor şantiere. Ar avea un impact asupra întreg sistemului în ceea ce priveşte transferul de tehnologie, capabilităţile, expertiza, menţinând o bază industrială solidă în ţară.

Recomandările redacției