„Viitorul prin ochii noștri” – o șansă în plus pentru elevii cu CES

0
337

Profesorii Liceului Special „Sfânta Maria” din Arad înțeleg cât de important este să se perfecționeze neîncetat, pentru a putea să facă față tuturor provocărilor pe care le întâlnesc în demersul didactic. Astfel, în anul școlar 2016-2017, către finalul lunii mai, 12 cadre didactice au fost plecate în Barcelos, Portugalia, pentru zece zile. Această mobilitate s-a datorat Proiectului Erasmus +, „Viitorul prin ochii noștri”. În luna iunie a avut loc a doua mobilitate, de data aceasta în Salonic, Grecia, implicați fiind 16 elevi din clasele a X-a și a XI-a și profesorii însoțitori.  Profesorii selectați pentru a merge în Barcelos au îndeplinit câteva condiții: sunt formatori, buni cunoscători de limba engleză și de psihopedagogie specială și, mai ales, oameni dedicați cu tot sufletul copiilor cu nevoi speciale, care învață în această instituție.
Elevii care au ajuns pe meleaguri elene sunt copii cu deficiențe mintale, senzoriale și/sau asociate, care studiază la Liceul Special Industria Alimentară, Mecanică și Protecția Mediului. Această experiență de două săptămâni le-a oferit pe lângă un vis îndeplinit, pentru care se vor bucura mult timp de acum înainte, dar și o mulțime de oportunități profesionale: și-au putut aprofunda cunoștințele practice, ceea ce îi poate face buni brutari, patiseri, lăcătuși-mecanici; au învățat să utilizeze tehnologii de ultimă generație, lucru care le va facilita găsirea unui loc de muncă; și-au dezvoltat competențele lingvistice și culturale, lucru de loc de neglijat într-o lume în care e extrem de important să vorbești fluent o limbă străină.
Această șansă de perfecționare a cadrelor didactice și a elevilor nu ar fi putut fi posibilă fără munca asiduă a directorului Florentina Cirin, a profesorului Toma Sauliuc, responsabilul de proiect, precum și a echipei cu care aceștia au colaborat excelent pe  parcursul implementării proiectului.
Prof. Carina A. Baba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.