Viitorul sună bine pentru Aeroportul Arad: vor fi introduse curse spre destinaţii interne şi internaţionale

0
332

După o perioadă „moartă“, pentru Aeroportul Internaţional Arad planurile de eficientizare a activităţii se concretizează în sfârşit. Aerogara are un contract semnat cu un operator aerian care urmează să opereze spre mai multe destinaţii, atât interne, cât şi externe. Arădenii vor putea opta pentru zboruri de pe aerogara locală cel mai probabil din vară, când şi lucrările de modernizare a terminalului de pasageri vor fi deja finalizate. Compania aeriană va avea chiar şi o bază la Arad.

Aeroportul arădean are în sfârşit perspective bune pentru viitorul apropiat –  proiect concretizat şi nu negocieri fără finalitate. La Consiliul Judeţean a fost semnat contractul cu operatorul aerian JOIN Regional Airlines, companie care reuneşte mai multe grupuri mici şi care vine cu un model nou de operare. Reprezentanţii companiei au dat chiar asigurări că se doreşte o colaborare de durată cu Aradul, aerogara arădeană urmând să colaboreze atât compania JOIN Regional Airlines, cât şi cu partenerii acesteia. Conform declaraţiilor făcute de conducerea companiei, de început, de la Arad se va putea zbura pe patru rute, din care una domestică şi trei internaţionale. Aerogara noastră ar putea avea curse „smart“ spre Bucureşti, iar ca destinaţii externe au fost anunţate Stuttgart şi Verona. „S-a făcut un studiu ce a vizat potenţialul zonei. Compania noastră are abilitatea de acţiona rapid şi flexibil. Dorim ca prin semnarea contractului de operare pe Aeroportul Arad, să ne manifestăm oficial determinarea să începem operarea în vara anului 2016 pe rute tradiţionale – Verona, Stuttgart, dar şi intern. Aferent rezultatelor finale din studiul de rute care se află în execuţie, vom anunţa toate destinaţiile fezabile pe care dorim să le operăm de la Arad, bazând o aeronava pe aeroport. Compania Join Airlines va avea o bază în Arad şi dispune de trei avioane care vor opera pe teritoriul României, unul de 50 de locuri şi alte trei de peste 100 de locuri. În viitor dorim să ţinem cont de cerinţele comunităţii în ceea ce priveşte destinaţiile“, a spus Bernard Jacobs, preşedintele Join Airlines. Acesta a mai explicat că va fi o perioadă de pregătire de trei luni, iar conform estimărilor preşedintelui companiei, Aradul va avea curse aeriene în luna iunie. Condiţiile de zbor, inclusiv servirea pasagerilor, vor fi superioare celorlalte companii aeriene.

Arad – Timişoara, activitate complementară

Cum era de aşteptat s-a discutat despre Aeroportul Timişoara. Compania aeriană este interesată să asigure complementaritate, introducând rute de zbor ce nu sunt operate de pe Timişoara. „Vom căuta rute care fie nu există de pe Timişoara, fie s-au scos sau vor fi stabilite în zile diferite, astfel încât servirea pasagerilor să fie eficientă“, a mai spus preşedintele Join Airlines.

La rândul său, preşedintele interimar Consiliului Judeţean, Adrian Ţolea a declarat: „Mă bucur că s-a semnat acest contract de operare, care răsplăteşte eforturile noastre de a face din Aeroportul Arad un aeroport competitiv, conform standardelor internaţionale. Decizia de a investi în modenrnizarea aerogării se dovedeşte, astfel, logică şi va duce la dezvoltarea municipiului şi a judeţului Arad. Nu ne dorim neapărat o concurenţă cu Timişoara, cât o soluţie de complementaritate. Ne dorim o construcţie pe termen lung, bazată pe un respect pentru cetăţenii Aradului. Lucrările la noua aerogară vor fi finalizate în luna martie, Aeroportul Arad având astfel capacitatea de a găzdui curse interne şi internaţionale, de a deveni competitiv în domeniu, implicit de a contribui la dezvoltarea socială, economică şi turistică a întregului judeţ“.

Privatizarea iese din discuţie

Un alt subiect abordat a fost cel al unui mai vechi plan de privatizare al Aaeroportului Arad. Potrivit edilului administraţiei, privatizarea iese din discuţie. „Planuri de privatizare nu există. Nu avem astfel de intenţii şi suntem axaţi pe modernizarea Aeroportului Internaţional Arad. Cum am putea avea un asemenea plan de a scoate la privatizare după ce se investesc aproape trei milioane de euro în modernizare?!, a mai spus Adrian Ţolea.

În scurt timp vor putea fi achiziţionate şi bilete on-line au mai anunţat reprezentanţii companiei.

 

aeroport contract 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.