Sunt numeroase studii care atestă că un consum regulat şi moderat de vin roşu face bine, reducând riscul de infarct miocardic, demenţă şi accident vascular cerebral. Cercetări recente au scos la iveală faptul că vinul este un aliat puternic şi împotriva unei probleme de sănătate comună: răceala.
Medicii au descoperit că un consum moderat de vin poate contribui la dezvoltarea unui tip de imunitate împotriva celor 200 de virusuri care declanseaşă răceala.
Potrivit unui studiu recent,persoanele care consumă mai mult de șapte pahare de vin pe săptămână au un risc cu 40% mai mic de a răci decât abstinenţii. Şi protecţia este chiar mai puternică pentru cei care optează pentru vinul roşu decât pentru cel alb, au spus specialiştii.
Vinul conţine un nivel ridicat de antio­xidanţi numiţi flavonoide. Aceştia fac ca sângele să nu se coaguleze şi scad tensiunea arterială. Oamenii de ştiinţă spun că flavonoidele luptă împotriva virusurilor nazale.
Cum prepari vinul fiert
Ai nevoie de:
– un litru de vin roşu
– două batoane de scorţişoară
– 12 cuişoare
– coaja de la o lămâie
– zahăr sau miere după gust
Pune vinul la fiert cu celelalte ingrediente, amestecând constant, timp de 10 mi­nute. Ia-l de pe foc, strecoară şi serveşte-l.
Scorţişoara este foarte eficientă împotriva simptomelor gripei, iar cuişoarele au puternice proprietăți antibacteriene. În plus, sucul de lămâie şi mierea sunt antiseptice şi calmante în infecţiile respiratorii.

Recomandările redacției