Viorel Lazăr trage de timp: a cerut recuzarea judecătorului care urma să se pronunţe cu privire la sechestru

1
257

tribunalÎn numerele trecute ale ziarului nostru vă informam că procurorii arădeni au descins în  februarie 2014 la fabrica de mezeluri Lazăr&Sohne, acţiunea desfăşurându-se pe parcursul mai multor ore. A fost începutul unei anchete care a dus la constituirea unui dosar voluminos, până acum fiind audiate zeci de persoane. Deşi a trecut mai bine de un an şi jumătate de la descinderi, dosarul nu a putut fi finalizat. Una dintre cauze ar fi, potrivit informaţiilor noastre faptul că s-au constituit comisii rogatorii, iar organele de anchetă din străinătate nu răspund solicitărilor făcute de anchetatorii români cu aceaşi promtitudine cu care răspund românii când li se solicită sprijinul de la colegii lor de peste hotare. O altă cauză ar fi faptul că dosarul este foarte complex, iar probele trebuie administrate cu multă grijă. În plus, Viorel Lazăr, patronul de la Lazăr& Sohne se foloseşte de toate mijloacele legale pentru a tra­ge de timp.
După cum vă informam, până în momentul de faţă a fost estimat un prejudiciu de peste 36 de milioane de lei, drept pentru care procurorii arădeni au instituit un sechestru asigurator pe bunurile suspecţilor. „Prin ordonanţa procurorului, s-a instituit sechestru pe pa­trimoniu, până la concurenţa sumei de 36.094.158 de lei. Pot să vă spun că se aşteaptă în continuare răspuns de la comisii rogatorii din Germania cu privire la acest caz”, ne-a declarat, săptămâna aceasta procurorul Dan Aurelian Ursu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Amânare obţinută cu ajutorul recuzării
Ordonanţa procurorului a fost contestată în instanţă, Tribunalul Arad fiind chemat  să  se pronunţe cu privire la cererea contestatarilor (Viorel Lazăr în calitate de suspect, şi SC Lazăr&Sohne SRL şi SC L&A Fleisch SRL, în calitate de părţi responsabile civilmente). Deşi contestaţia trebuia să se judece pe 16 septembrie, acest lucru nu a fost posibil. De ce? Viorel Lazăr şi părţile responsabile civilmente l-au recuzat pe judecătorul desemnat să se pronunţe cu privire la cererea pe care au formulat-o. Noua cerere, cea de recuzare a fost judecată o zi mai târziu, adică ieri, când a fost şi admisă. Ulterior, noul termen a fost stabilit pentru data de 24 septembrie, adică peste o săptămână. Este adevărat, nu s-a câştigat foarte mult timp, dar când este vorba despre un prejudiciu atât de mare, despre un dosar atât de complex, orice întârziere nu poate fi privită decât ca o gură de oxigen pentru cei care sunt cercetaţi de procurori.
Vă reamintim că, din informaţiile noastre, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad efectuează cercetări în acest dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, şi uz de fals săvârşite pentru a deplasa personal în afara ţării şi obţinere ilegală de contigentare forţă de muncă pentru străinătate.

1 COMENTARIU

  1. dai naite Lazare, nu te uita la acesti legiuitori, ”ciinii-legii latra, caravana cu carne…100%bio… degradabila…, trece ” . Asa-i in ”Tara mea de dor-la trecutu-ti mare… mare viitor…” . Din ciine nu faci slanina(oare??? cu aditivii de azi?? se poate..)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.