,,Așa este atunci când vrei să faci ceva și ești hotărât: nu te mai uiți afară să vezi dacă plouă sau este vreme bună, vrei să faci ceva, faci. Vedem cu toții că trecem printr-o criză pandemică, dar nu căutăm motive să punem carul înaintea boilor, trebuie să ne înfăptuim obligațiile față de cetățeni”, a precizat în urmă cu ceva vreme domnul Viorel Marius Groza, primarul comunei Pleșcuța.

Am stabilit această întâlnire tocmai ieri, deși era o vreme capricioasă și domnia sa se grăbea să plece cu ceva probleme la Arad.

Aruncând o privire în comună, automat poți observa mâna unui primar gospodar, de când domnia sa a intrat în drepturi, adică a candidat la funcția de primar, s-a schimbat fața comunei în bine, așa cum au precizat câteva persoane din Pleșcuța, când am fost în documentare. Tot atunci am înțeles că datorită implicării primarului în dezvoltarea comunității, prin proiecte în derulare în timpul mandatelor sale, a fost premiat cu premiul de excelență în administrație, acordat de către Consiliul Județean Arad, prin domnul președinte Iustin Cionca.

Am fost așteptați așadar la birou, de către domnul primar Groza, iar după discuția purtată bineînțeles că ne-am deplasat și pe teren. Dar, pentru început, am adresat domnului primar câteva întrebări.

Domnule primar, cum vi s-a părut anul 2021, având în vedere că a fost un an destul de greu, mai ales că a fost un an pandemic?

– Da, așa este, sau cel puțin așa pare la prima vedere. Eu v-am mai spus însă că nu trebuie să ne împiedice această pandemie, pe mine nu m-a împiedicat cu nimic, mi-am văzut de treaba mea și se vede foarte bine ce am făcut aici. Așadar, am reabilitat Grădinița de copii cu program normal, am făcut încălzirea Școlii Gimnaziale din Pleșcuța. Am mai făcut de asemenea trotuare și împrejmuirea școlii, dar și baza sportivă din Pleșcuța. Am construit o capelă mortuară în Pleșcuța dar și un obiectiv important pe care l-am realizat în această perioadă, care a fost sediul primăriei. Aici a fost un proiect mai amplu, aproape ca și cum am fi început o lucrare de la zero.

Așadar, cam acestea au fost obiectivele pe care le-am finalizat în acest an. Pe lângă toate acestea mai sunt și unele mărunțișuri pe care nu le-am mai luat acum în calcul, în discuția pe care am avut-o.

Era să uit de încă o realizare: este vorba de finalizarea proiectului privind modenizarea iluminatului public. Am schimbat lămpile, înlocuindu-le cu leduri, în număr de 420, proiect realizat prin Agenția Fondului de Mediu”, a mai precizat edilul șef.

Am vrea să aflăm de asemenea care sunt proiectele pentru anul 2022.

– Da, trebuie să vedem și ce obiective atacăm în 2022, deoarece pentru noi va fi un an hotărâtor și vom porni cu toate forțele la drum. Vom începe cu reabilitarea școlii din Tălagiu, vom continua cu cadastrarea comunei, apoi construirea unui teren de sport la școala din Pleșcuța. Am depus două proiecte pe ,,Programul National de Investiții Anghel Saligny” care va cuprinde asfaltarea străzilor din Aciuța, Tălagiu și Dumbrava și încă un drum comunal: DC52 Dumbrava-Budești-Tălagiu. Odată ce am asfaltat această zonă și cu plecare din Pleșcuța, pe acest traseu vom putea vorbi de turism, pentru că în Budești este o zonă superbă, extrem de frumoasă, de plantat pomi fructiferi, pe lângă altele.

Tot în 2022 vom face un proiect pentru extinderea rețelei de apă potabilă în Gura Văii, Rostoci și Dumbrava și atunci putem spune despre comuna noastră că a făcut niște pași importanți privind modernizarea satelor de la munte.

În rest, cu această ocazie le urez tuturor cetățenilor Sărbători fericite!

Vă mulțumim pentru amabilitate și vă dorim și noi, atât dumneavoastră, cât și tuturor locuitorilor din comuna dumneavoastră, Sărbători fericite!

Recomandările redacției