În discursul din Parlament cu ocazia dezbaterii și votării moțiunii de cenzură, premierul Viorica Dăncilă le-a reproșat celor din opoziție, în special liberalilor, că dau dovadă de ipocrizie atunci când îl atacă pe ministrul Tudorel Toader, pentru că, de fapt, mulți dintre ei chiar își doresc implementarea legilor susținute de către acesta. „Cred că dacă ar fi un vot secret pentru menţinerea sau remanierea domnului Tudorel Toader, voturile în favoarea domnului ministru ar fi cu mult peste majoritatea pe care o avem noi în Parlament. Ştiţi bine că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi foarte bucuroşi de ceea ce a făcut domnul ministru Tudorel Toader. Haideţi să fim sinceri! Şi în rândurile dumneavoastră au fost persoane care au fost cercetate abuziv, chiar dacă mai puţine decât în PSD, pentru că nu dumneavoastră aţi fost ţinta principală a acestor abuzuri. Nu vă face bine această atitudine de faţadă! Mă refer în primul rând la PNL, care ar trebui să apere individul în faţa abuzurilor statului, cum au fost cele din Justiţie, care este esenţa liberalismului”, a spus Viorica Dăncilă. Într-adevăr, pe vremea USL și foștii liberali au fost vânați, la comanda lui Băsescu și a ciracilor săi, în frunte cu Elena Udrea, care acum se plânge că i s-au fabricat dosare, că nu a fost lăsată să-și prezinte argumentele, că nu i-au fost acceptați martorii. Adică, exact ceea ce făcea DNA, inclusiv la comanda ei, adversarilor politici ai PDL și ai lui Băsescu. Din acest unghi privită problema, Viorica Dăncilă are dreptate, numai că, nu în această cheie trebuie citit mesajul ei, ci în alta. Mesajul subliminal al Veoricăi către parlamentari ar suna cam așa: „Măi, tovarăși, lăsați-o mai moale, criticați, că așa vă cere partidul, dar să nu-mi spuneți mie că nu vă place că scăpați de pușcărie orice ați face și că veți rămâne cu averea agonisită. Acum suntem noi la butoane și facem legi bune și pentru voi, nu împotriva voastră, cum a făcut Bă­sescu. Noi trebuie să prosperăm cu toții, așa că puteți critica, așa, de formă, dar nu ațâțați prostimea împotriva noastră, ca să ne dați jos înainte de vreme, pentru că, după aceea, pe voi vă va judeca prostimea”.
Din păcate, aceasta este realitatea în România de azi, politicul taie și spânzură pentru a profita la maximum de accederea la putere, prin rotație, pe spinarea prostimii.
Eșecul jalnic al moțiunii de cenzură dovedește cu vârf și îndesat că mesajul subliminal al Veoricăi a fost receptat cu mult înainte de a fi lansat, salutat cu aplauze și multă satisfacție. Iar tâlcul ar fi cam acesta: hai să dăm mână cu mână pentru salvarea foștilor infractori, nu pentru a-i salva pe ei, ci pentru că legile pe care le-am pritocit pentru salvarea lor ne vor permite tuturor, să facem tot ce au făcut ei, fără a putea fi catalogați, conform legii, drept infractori!

Recomandările redacției