După condamnarea lui Liviu Dragnea, în PSD este nebuloasă. Niciun lider social democrat nu vrea să-și asume deocamdată conducerea partidului, fără o negociere în prealabil cu liderii din teritoriu.

Statutar, președintele executiv al PSD este și cel care preia interimatul partidului în cazul vacantării postului de președinte. Surse social democrate au declarat că Viorica Dăncilă preia șefia partidului, până la organizarea de noi alegeri.

„Mâine va fi convocată ședința Comitetului Executiv al PSD pentru a lua act de demisia lui Dragnea și numirea lui Dăncilă ca interimar”, au spus surse de la conducerea PSD.

Conform statutului PSD, Viorica Dăncilă va prelua interimar șefia partidului până la organizarea unui congres extraordinar al partidului în care se va alege noua conducere. Mai mult, Dăncilă, cu câteva ore înaintea anunțării sentinței, a adunat toți miniștrii la Guvern și a discutat cu toți liderii PSD din teritoriu pentru a-i asigura că nu demisionează, iar Guvernul rămâne în picioare.

Recomandările redacției