În contextul numărului tot mai mare de pacienți care ajung la spital, cu afecțiuni respiratorii, pentru evitarea unui eveniment epidemiologic, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a dispus reducerea programului de vizită.

„În urma prezentării de către medicul epidemiolog, a situației pacienților cu afecțiuni respiratorii, în ședința de Comitet Director, am decis să restricționăm programul de vizită în spital. Menționez pe această cale că nu este vorba despre instituirea stării de carantină ci doar despre reducerea programului de vizită”, a declarat, ec. Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Începând de astăzi, 4 ianuarie 2019, accesul în spital se va face după următorul program:

– Cu excepția secțiilor de copii, ATI și Boli Infecțioase, aparținătorii pot veni zilnic  între orele 15.00 – 17.00 cu limitarea duratei de vizită la 15 minute;

– În cadrul secțiilor Neonatologie, Pediatrie I, Pediatrie II, Chirurgie Pediatrică și Obstetrică Ginecologie accesul este interzis.

– Secțiile ATI au program diferențiat: zilnic între orele 12.00-13.00, dar nu mai mult de 15 minute. Aparținătorii pot obține informații despre pacient, pe parcursul zilei, prin telefon.

– În ceea ce privește Secția Boli Infecțioase Adulți, programul de vizită a fost stabilit în intervalul orar 16.00-17.00.

În această perioadă pacienții vor putea fi vizitați de maximum doi apărținători pentru cel mult 15 minute. În momentul intrării în cadrul secției, aparținătorii se vor dezinfecta pe mâini și vor îmbrăca echipament de protecție – halat, botoșei și mască de unică folosință.

Adrian Cotuna

Recomandările redacției