„Visul meu este de a construi un spital nou“ – Florin Flavius Chereji, primarul din Chișineu-Criș

1
1931

VOICU SIDA 

În urmă cu câteva zile, am stabilit o întâlnire cu noul primar al orașului Chișneu-Criș, Florin Flavius Chereji. Chiar când am ajuns noi, la o oră destul de devreme în program, primarul Chereji venise deja de pe teren, din oraș. Primul lucru pe care îl remarci în Chișineu-Criș este faptul că orașul este plin de flori sădite, unele mai frumoase ca altele. Am văzut cum se uitau cetățenii la ele, remarcând munca de gospodar a primarului ales.

Am purtat o discuție cu edilul șef și am punctat câteva din activitățile dumnealui. Ne-am bucurat foarte mult când am auzit ce planuri are primarul Florin Flavius Chereji și ce vrea să facă pentru cetățenii orașului de pe Criș.

Domnule primar, cu ce gânduri ați preluat această administrație, având la dispoziție un colectiv harnic, profesionist, și model pentru cetățeni?

Bună întrebare mi-ați adresat. În primul rând, vreau să vă mulțumesc că sunteți alături de noi. Să știți că visul meu a fost, încă din campania electorală când și cetățenii mi-au solicitat, de parcă am fi fost înțeleși, de a construi un spital nou în orășelul nostru. Dar, după cum v-am precizat, am zis că dacă voi ajunge primar, cea mai arzătoare problemă va fi de a construi un nou spital care să dispună de toate secțiile de specialitate. Noi suntem la o distanță destul de mare de Arad și chiar de Ineu și nu vreau că cetățenii mai în vârstă să mai bată drumul până în aceste localități pentru a beneficia de servicii medicale. Asta mai ales pentru că din punct de vedere economic, orașul nostru este al doilea după municipiul Arad.

Suntem pe drumul cel bun să ajung să am finanțare pentru visul meu și al cetățenilor, inclusiv din celelalte localități ce aparțin de orașul nostru din punct de vedere administrativ.

Am înțeles situația cu spitalul, dar ce mai aveți pe agenda dumneavoastră de gospodar?

Da, canalizarea de pe centrul orașului, aducțiunea de la Nădab în stația de epurare de la Chișineu-Criș. Stația de la Nădab este pentru 500 de locuitori și trebuie să ajungă pentru 2.000 – 2.500, iar din acest motiv aducem o conductă de refulare de la Nădab la Chișineu-Criș. Vorbim de aproximativ 4 kilometri de aducțiune. Ne-a cam oprit vremea asta capricioasă, cu atâtea ploi.

Am început curățatul fântânilor arteziene. Noi avem 14 la număr. Avem apă foarte bună și este făcută canalizarea la toate.

Cum am precizat anterior, avem făcută cererea de finanțare pentru spitalul orășenesc nou. Avem acolo un teren cu o suprafață de 6 hectare. Tot acolo vom face un compartiment de primire urgențe. Chiar am vorbit cu domnul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, acum când a fost în vizită la Arad, să facem tot acolo un bloc ANL pentru personalul medical care va lucra în cadrul spitalului.

Am depus o cerere de finanțare pentru CNI. Prin Programul Național de Înființare de Creșe, se vor construi mai multe creșe la nivel național, așa cum chiar ziarul Glasul Aradului a scris, iar noi avem șanse 99% de finanțare. Suntem singura localitate din județul Arad care a depus cererea de finanțare, iar banii vin de la Minister, noi din bugetul local nu suportăm nimic.

Am terminat și proiectul pentru ștrand, dar acesta rămâne pentru anul viitor.

Am turnat platforma, unde vor fi montate containerele pentru deșeuri.

Cum vi se pare administrația?

Într-adevăr, nu este ușoară mai ales atunci când te implici în activități de tot felul, care țin de treaba primarului.

Opinii de la cetățenii din orașul de pe Criș

Domnule Ioan Pop, sunteți cetățean al orașului Chișineu-Criș. Ce părere aveți de noul primar?

Avem o părere foarte bună. Puteți să discutați cu orice altă persoană, că are aceiași părere ca și mine. Eu am o vârstă de aproape 70 de ani. Știu din ce familie provine domnul primar. Este un adevărat gospodar. Uitați cum arată centrul cu flori, iarba tunsă. Am înțeles că va construi un nou spital, toată lumea știe de acest lucru. Avem nevoie de așa ceva. Primarul nostru este de asemenea un om foarte respectuos.

Un alt cetățean, G.K. ne-a declarat: „Nu zicem că nu a avut o contribuție semnificativă și fostul primar, dar vine o vârstă când deja suntem obosiți și atunci lăsăm pe alții mai tineri. Iar de noul primar nu pot să zic decât lucruri frumoase, iar dovada este ceea ce vedem prin oraș“.

Un alt cetățean, P.M. ne spune: „Nu vreau să apărem cu numele prin ziar, dar ideea este să lăsăm și pe alții. Florin Flavius Chereji este un băiat de nota 10“.

Așa vorbește lumea prin oraș. Acestea au fost câteva opinii despre alesul lor și le urăm succes celor din administrație, împreună cu cel de la cârmă.

VOICU SIDA

 

1 COMENTARIU

 1. IN ATENȚIA DL.PRIMAR CHEREJI.
  MĂ numesc Annamaria Csak..( tati e Csak Stefan)…am vazut ” visul Dv. UN SPITAL NOU. „…Familia Csak suferă enorm din ziua 12.08.2020…” mama noastra CSAK SUSANA” ne , a lăsat in acel ” spital morgă” cum il denumesc eu…la doar 65 de ani. …mama este o victimă a incompetenței medicilor, a decedat in somn..in spital ch- Cris..nimeni nu stia nimic..nu s au uitat la mama..mai mult in acel zi trebuia sa vina acasa..find totul ok.
  la intenare i s,-a cerut sa duca cu dânsa : farfurie, furculită, lingurița…ca spitalul nu are…mama părea sănătoasă , dar avea probleme de disbet si inima…de ce dupa 5 zile de investigatie mama nu a fost trimisă la cardiolog…??? vă rog din suflet….mama a fost visitata de Dn Dr Moț…si atât… diabetolog nu…cardiolog nu. 2 nopti mama a suferit avea dureri ..nimeni nu s a uitat la ea…după care in liniște” nu vroia sa deranjeze noaptea infiermierele” a plecat. nu se stie ora…ni s,a zis la prima vedere infarct. si atât. fără autopsie..
  Ajutați-ne Dn. primar..cu un spital competent..medici competenti..laborator de analize …coniții aer conditionat cât de cât..” mama nu putea dormi in spital era luna august de caldură…imi zicea la telefon” baie degradata..nu se putea spala …era tristă..nu avea apa de băut, VA IMPLOR, TATI AL MEU VĂ STIE. SI EU LA FEL….AJUTAȚI CA ALTII SA NU MAI TREACA PRIN CE A TRECUT FAMILIA NOASTRA. SUNTEM DISTRUSI.
  CU RESPECT FAM. CSAK.
  ” MAMA ne lipsesti…” suntem distrisi făra tine. „

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.