Visul s-a sfârșit la „loterie”: UTA – Pandurii Târgu Jiu 2-4 (0-1, 1-1)

0
307

„Bătrâna Doamnă” a fost foarte aproape de o calificare frumoasă și chiar meritată în optimile Cupei României. Utilizând destule rezer­ve, prim-hlistei rusdivizionara Pandurii a fost arțăgoasă timp de o oră, după care a fost „înghițită” de entuziasmul tinerilor UTA-ei, care au jucat cu inimă și cap până la „loteria penalty-urilor”. Din păcate, aici s-au pierdut cu firea, dându-le prilejul oltenilor să se bucure la ultimul fluier al arbitrului.
În afara lui Botiș, Strătilă și
Curtuiuș (totuși pe banca de re­zerve), menajați în vederea meciului cu CSM Râmnicu Vâlcea, UTA a intrat pe teren cu titularii. De partea cealaltă, Edi Iordănescu a apelat la câțiva jucători din planul secund, printre care și „greul” Săpunaru, care și-a făcut, astfel, debutul la gorjeni.
Oltenii și-au arătat încă din start intențiile ofensive și după o domi­nare teritorială au și deschis tabela. În minutul 11, Nistor a executat o lovitură liberă de la marginea careului lateral stânga, Săpunaru s-a înălțat pe colțul scurt și a trimis în cros, la colțul lung, fără șanse pentru Anca: 0-1. Pandurii au continuat să atace, dar Munteanu a greșit de puțin lobul de la 25 de metri, iar Khalouta a tras exact în Anca după ce Chindriș i-a oferit balonul pe tavă. „Alb-roșii” au reacționat la mij­locul reprizei prin Ciprian Rus. Mai întâi, rapidul atacant a tras din alergare de la 14 metri, Lazar a respins, iar un minut mai târziu, a trecut printre doi adversari, s-a trezit singur în careu, dar a șutat cu stângul exact în portarul ospeților. Arădenii au rămas în atac, dar centrările lui Hlistei (acesta reușind un dribling spectaculos în fața lui Ungurușan) și Burlă nu au avut adresă. Prim-divizionara a controlat finalul de re­priză, dar fără a se mai prezenta periculos la poarta lui Anca.
Repriza secundă a debutat cu „capul” lui Hlistei în plasa laterală, însă adevărata ocazie de egalare i-a aparținut tot lui Rus, în minutul 55. Acesta a primit un balon careu, a trecut ușor de Da Silva, a finalizat din unghi, însă doar în bara de la colțul scurt. Perioada de acalmie a fost întreruptă zece minute mai târziu de finalizarea din unghi a lui Ciucur, bine reținută de lângă bară de Anca.
Ca în prima parte, jumătatea reprizei i-a aparținut echipei gazdă, care a avut două ocazii importante. Polgar a insistat la o minge ce părea pierdută, din devierea sa, Curtuiuș a ajuns să tragă la poartă, Șandru a părut să atingă balonul cu mâna, dar arbitrul a acordat numai corner. De la colț a centrat Burlă pe colțul lung, Filaret a reluat în bară, după care Da Silva a rezolvat situația. Dumitru Copil a intrat foarte bine în joc și, după ce Lazar a scos de sub transversală o lovitură liberă bătută de „Mitruț”, acesta a centrat perfect, din corner, la golul de 1-1. Cel care a marcat cu capul de la colțul scurt a fost Curtuiuș, cu toată opoziția lui Nistor. În minutele de prelungiri din timpul regulamentar, ambele echipei au avut posibilitatea de a tranșa calificarea. Mai întâi, Curtuiuș a reluat defectuos șutul centrare al lui Copil, pentru ca pe o contră, Grecu să paseze bine în fața porții, dar Nicoară nu a ajuns la întâlnirea cu balonul. A fost ultima fază și s-a intrat în prelungiri.
UTA a reluat atacurile încă din start, dar defensiva gazdelor a respins atent câteva centrări în careu le lui Copil. Nici Khalouta nu a lovit corect cu capul o centrare a lui Nistor. În minutul 84, Copil a executat la o palmă de încheietura barelor o lovitură liberă de la 27 de metri și rămânea egal.
A doua repriză a prelungirilor a fost haotică, niciuna dintre echipe nemaiavând energia să creeze ocazii periculoase. Doar în minutul 119, Copil a căutat vinclul cu un șut lobat de la 40 de metri, dar balonul a trecut la o palmă de transversală.
Oaspeții au fost mai stăpâni pe ei la loviturile de departajare, astfel că șuturile în plasă ale lui Nistor, Ungurușan și Nicoară au fost de ajuns să stabilească echipa câștigătoare. De la UTA, doar Burlă a scuturat plasa, în timp ce Manea, Vlad și Hlistei au fost ghiciți de bravul Lazar.
Formații:
UTA: Anca Trip – Polgar, Manea, Filaret, Burlă – Rus (85 Vlad), Chindriș, Jorza, Hlistei – Man (69 Copil), Szekely (46 Curtuiuș).
Pandurii: Lazar – Ungurușan, Săpunaru (71 Șandru), Da Silva, Grecu – Ciucur, Dan (75 Pițian), Mrzljak, Munteanu (60 Nistor)- Nistor, Khalouta.
Arbitri: Cătlălin Buși (Rm. Vâlcea), Mihai Marica (Bistrița), Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă: Dorin Voina (Reșița).
Cartonașe galbene: Polgar 11, Burlă 90 / Nicoară 82, Mrzljak 89, Nistor 95, Șandru 96
Observatori FRF: Viorel Lolea (Reșița), Zaharia Ciev (Timișoara)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.