Comuna Cermei a fost recunoscută și înainte de 1989 pentru dezvoltarea sa din punct de vedere economic și administrativ. Omul numărul unu era primarul, care a dat tonul la toate.

Cetățenii au rămas sau mai bine zis s-au orientat spre o persoană gospodară, energică și ambițioasă, care a dus comuna la un nivel de vârf al județului nostru. Este vorba, bineînțeles despre edilul șef Ioan Daniel Vesa.

Întotdeauna domnul primar Vesa spunea că nu îi place să complice lucrurile, „îmi place să lucrez cât mai simplu, dar pentru a le avea în acest mod trebuie implicare, seriozitate și timp. Și, nu în ultimul rând, trebuie să ai o echipă pe care eu întotdeauna am avut-o și care este alcătuită din Consiliul Local, viceprimar și celelalte compartimente din administrație. Cetățeanul nu trebuie aburit cu promisiuni pentru că sătui sunt ei de promisiuni de pe la TV și alte surse de informare. Corect și la subiect“, ne-a precizat primarul Ioan Vesa.

Am vrut ca locuitorii comunei Cermei să aibă gaz de sărbători“

Săptămâna aceasta, când la Cermei a avut loc un eveniment de mare însemnătate pentru cetățenii acestei comune, am luat și noi, presa, parte la sărbătoare. Înainte de începerea evenimentului m-a luat domnul primar în autoturismul instituției și mi-a arătat prin ce zonă vor trece mașinile și utilajele de mare tonaj și ce legături se vor face prin acest drum care se va moderniza la marginea localității. Mașinile nu vor mai circula prin centru. După întoarcerea noastră de pe traseu, am intrat în emoționantul eveniment, care pentru mulți înseamnă o adevărată mană cerească: introducerea gazului.

După cum am spus, săptămâna aceasta, mai precis joi, s-a dat drumul gazului. Pentru început, au fost branșate la rețea patru consumatori. Sunt 300 de cereri pentru branșare, după cum ne-a declarat primul edil Vesa.

Printre cei patru consumatori se numără și domnul Ioan Sever Borha, viceprimarul comunei. Toți au participat la întregul proces care a culminat cu aprinderea gazului la aragaz. Viceprimarul a fost astfel primul consumator de gaz din Cermei.

Iată ce ne spunea soția dumnealui: „Nu ai mai mare bucurie ca și atunci când ai apă la robinet, lumină la întrerupător și gaz. Intrăm în civilizație, ne modernizăm“, a spus doamna Borha.

Curajos primar, având în vedere câte demersuri și umblături a întreprins și a trebuit să le facă până să se ajungă să aibă gaz la robinet întreaga comunitate. Degeaba mai fac unii gargară pe margine. Domnul primar a avut tot sprijinul de la Consiliul Județean, de la Guvernul României. Ușa domnului Cionca a fost deschisă pentru primarul din Cermei. Domnul Cionca ajută pe toată lumea, dar în mansardă nu le poate pune materie cenușie sau inițiative. Însă acest primar, care păstorește administrația este la al șaselea mandat și este responsabil față de cetățenii care i-au dat votul.

Prezenți la eveniment, pe lângă domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, au mai fost domnul Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean, domnul deputat Glad Varga – un deputat arădean modest, cu mult respect pentru oameni. Au mai fost prezenți primari invitați și viceprimari. Din Sebiș a fost prezent primarul Cristian Feieș, primarul din Sintea Mare, Frumușeni, Șepreuș – cei doi edili, Apateu, Șicula. Ne cerem scuze dacă am omis pe cineva dintre cei prezenți.

Bineînțeles că au fost prezenți și cei de la conducerea gazului.

Zi istorică pentru Cermei

Iar acum, în încheiere, domnule primar, spuneți-ne ce a reprezentat pentru dumneavoastră această zi?

Pentru mine a reprezentat, în primul rând, o mare bucurie și totodată o zi istorică: introducerea gazului în comunitate, în cele două localități Cermei și Șomoșcheș. Putem vorbi de o comunitate care a pășit pe o nouă treaptă a civilizației: după lumină, apă, iar acum gazul. Nu mi-a fost ușor, dar ce este ușor astăzi dacă vrei să face ceva? Numai să vrei să faci!

Așa este! Vă mulțumim!

 

Recomandările redacției