plaja_cupluO dietă bogată în alimente care conţin vitamina C ajută organismul să se menţină sănătos, dar contribuie în acelaşi timp şi la frumuseţea şi sănătatea pielii. Află care sunt beneficiile vitaminei C.

Previne apariţia cancerului de piele

Consumul adecvat de acid ascorbic poate preveni și uzura pielii de razele soarelui care favorizează apariția cancerului.

Combate tensiunea

Consumul regulat de fructe și legume bogate în vitamina C previne apariția hipertensiunii arteriale și ajută la dilatarea vaselor sanguine, prevenind astfel diverse boli și creșterea nivelului de colesterol „rău” în artere.

Utilă producţiei de colagen

Vitamina C, e un component necesar pentru producţia de colagen. Această proteină grăbește dezvoltarea celulelor și este parțial responsabilă pentru fermitatea și sănătatea pielii. Vitamina C e utilizată de corp în procesul de cicatrizare, dar și la întreţinerea ligamentelor.

Efect antioxidant

Poate preveni apariția arterosclerozei și a bolilor cardiace. Antioxidanții din vitamina C au un efect important și în prevenirea apariției a diferite tipuri de cancer ce pot afecta sistemul digestiv.

Întăreşte imunitatea

Unul dintre cele mai cunoscute efecte ale vitaminei C vizează întărirea sistemului imunitar. În afară de prevenirea infecțiilor și a bolilor repiratorii sezoniere provocate de viruși, vitamina C contribuie semnificativ la sănătatea oaselor și dinților.
Fructele și legumele sunt sursa cea mai importantă de vitamina C, dar necesarul zilnic poate fi suplimentat și cu comprimate. Fructele cele mai bogate în vitamina C sunt citricele, kiwi, papaya și căpșunile. Legumele cu cel mai ridicat conținut de vitamina C sunt ardeiul iute și gras, urmate de pătrunjel, roșii, spanac, conopidă și broccoli.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției