accidentO statistică referitoare la dinamica accidentelor rutiere petrecute în judeţul Arad scoate la inveală principalele cauze ale producerii celor mai multe tragedii atât în municipiu cât şi în judeţ.
Aşa se face că din nou, viteza excesivă sau neadaptată a fost cauza produ­cerii a 50 de accidente rutiere soldate cu 22 de morţi şi 46 de persoane rănite grav la Arad. Indisciplina pietonilor a fost cauza a 39 de accidente în urma cărora 12 persoane au murit iar alte 27 au ajuns la spital cu răni serioase. În topul cauzelor urmează neacordarea de prioritate, nea­tenția în conducere, depășirile neregulamentare, neacordarea de priorita­te la pie­toni şi abaterile bicicliștilor.
După locul comiterii, 82 de accidente s-au produs în afara localităţilor iar în interiorul lor 140. În plus, dacă e să luăm în calcul care sunt cele mai periculoase zile pentru a porni cu autoturismul la drum, avem şi aici un răspuns din partea poliţiştilor. Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs la sfârşitul săptămânii, în zilele de sâmbătă şi duminică, atunci când s-a înregistrat cel mai mare număr de decese.
În acest context, în anul 2012, pe arterele rutiere din competență ale poliţiştilor s-au produs în total 222 accidente grave, 62 persoane au decedat și 221 au fost rănite grav. Numărul accidentelor este uşor mai mic, faţă de 224 accidente grave, din care au rezultat 69 persoane decedate și 208 rănite grav, produse în 2011.

Recomandările redacției