Vizele false i-au costat 3.000 de lei pe fiecare și bonusul a fost câte un dosar penal

0
208

Dacă pașapoartele și buletine false sunt foarte folosite de cetățenii străini care încearcă să vină și să plece din țara noastră, acum, cinci bărbați din Nepal au trecut direct la vize false. 

Astfel luni, în data de 17 februarie 2020, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat, pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un autocar marca Mercedes Benz, înmatriculat în România. În acesta se aflau cinci persoane care au prezentat actele eliberate de autorităţile din Nepal și în care erau aplicate vize Schengen.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat faptul că vizele aplicate în documentele de călătorie prezentate de cei cinci pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

În continuare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei cinci bărbați sunt cetățeni din Nepal, au vârste cuprinse între 26 şi 47 de ani si au intrat legal în țara noastră în baza paşapoartelor personale. Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat vizele de la o persoană necunoscută din Bucureşti, în schimbul sumei de 3.000 de lei pentru fiecare document și intenționau să ajungă în vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.