Vizită inedită: Ursul a coborât la Moneasa

1
780

Deseori am auzit de  cazuri în care  urșii ajung în sate sau orașe, mâncând din tomberoane sau venind până în apropierea locuințelor. Iată că, și  județul nostru a avut parte de o astfel de vizită. Se pare că, un urs a coborât până în localitatea Moneasa, cel mai probabil în căutarea hranei. Animalul a fost fotografiat lângă lacul din localitate. În cursul nopții, se pare, că ursul a distrus o stupină din stațiune, aflată în imediata apropiere a taberei școlare. 

În urma postării de pe facebook a pozei  de la Moneasa, oamenii au început imediat să-și spună părerea, despre aceasta ,,vizită” nocturnă a ursului. Majoritatea spunând că există posibilitatea ca și alte exemplare să coboare în localitate și nu numai, deorece s-au făcut tăieri masive de pădure și animalele nu mai au nici casă și nici hrană.

Persoana a cărei stupină a fost distrusă speră să primească despăgubiri. ,, Sper să se rezolve problema. Eu am investit ceva bănuți în stupină și nu vreau să rămân păgubit de urs”, se plânge tânărul.

Oamenii sunt îngrijorați de soarta animalelelor, care de foame coboară în localități. ,, Bietul animal. Nu mai are casa lui. A ajuns să umble prin sat, speriat și hăituit. Să distrugă pentru hrană. Sincer mi-e milă de bietele animale. Omul le distruge locul și tot omul strigă URSU! Trist este că și oamenii și animalele sunt speriate. Și totuși… Nu este animal de companie. Nu mai există nici rezervații. Unde să nu- i deranjeze nimeni și  să trăiască în liniștea lor. Biată țară, biată lume, bietele animale… Biată mentalitate”, spune cu tristețe Anamaria Nicoleta.

 

1 COMENTARIU

  1. Vă rog sugerați în mod public autorităților să dea o lege sau o hotărîre prin care alimentele expirate să nu mai fie distruse, ci duse în mijlocul pădurilor (sau ce a mai rămas din ele) ca să fie la îndemîna animalelor. Pe lîngă faptul că radem codrii seculari, am auzit laude la adresa celor care culeg toate fructele sălbatice și le exportă ! Apoi ne revoltăm că vin ființele pe care le înfometăm să caute disperate ceva în tomberoanele noastre, pline de alimente valabile pe care le aruncăm de cele mai multe ori din nechibzuință sau chiar din mofturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.