„Vladi” – în obiectiv după prima parte a sezonului, autoritățile locale rămân lângă echipă

0
260

După experiența în Liga a III-a încheiată nu tocmai fericit, fotbalul din Vladimirescu s-a pus pe picioare prin clubul Glogovăț 2013, ce urmează o altă linie trasată de autoritățile locale. De altfel, toate sporturile practicate în comuna de lângă Arad și localitățile aparțină­- toare, Horia și Mândruloc se adresează mai degrabă maselor, dar celor mai talentați și muncitori dintre tineri li se asigură condiții de performanță. „Ca și practicant al sportului de mic copil, știu cât de important este să faci mișcare și chiar să-ți formezi un ca­racter și un corp sănătos mergând pe această cale. Cred că bugetul comunei noastre alocat sportului ar putea susține echipa de fotbal în Liga a IV-a pentru o luptă pentru primele locuri, chiar și pentru promovare, dar nu acesta este scopul nostru. Am fost în Liga a III-a, iar în echipă se mai regăseau maxim unul-doi jucători din comuna noastră. Atunci, la sugestia cât se poate de corectă a domnului primar Crișan, am zis stop și am decis să împărțim bugetul și pentru echipele din Horia și Mândruloc, care sunt la fel de importante pentru noi chiar dacă evoluează în Liga a VI-a, dar și la alte sporturi, precum lupte, karate, volei. În plus, suntem deschiși pentru orice sport îi implică pe copiii și tinerii din comunitatea noastră. Și vă mai spun ceva, de când am îmbrățișat această politică avem mai mulți oameni la meciurile de fotbal ale seniorilor, dar și ale juniorilor, care în proporție de 90% domiciliază în comună. Ca și autorități locale, trebuie să ne intereseze dezvoltarea sănătoasă a locuitorilor, iar sportul poate garanta asta”, spune Mihai Mag, viceprimarul comunei Vladimirescu.
Mag a început sportul cu atletismul, apoi s-a orientat spre karate, sport în care a cucerit medalii naționale și mondiale, iar acum practică Jiu-jitsu brazilian. „Chiar dacă nu am practicat fotbalul, îl urmăresc, am fost și la câteva dintre meciurile echipelor noastre și, în mare, sunt mulțumit de prestația lor. Știu că antrenorul de la Glogovăț, Călin Dehelean are ambiții mai mari și-l înțeleg că nici eu nu am conceput să pierd în cariera mea, dar, date fiind condițiile, trebuie să fim și realiști. Majoritatea jucătorilor, dacă nu toți, au servicii pe lângă fotbal, se antrenează de două ori pe săptămână după programul de lucru și e normal să nu dea mereu randamentul maxim. Noi încercăm să-i ajutăm cu ceea ce putem, am investit mult în baza sportivă de la Vladimirescu, am refăcut de curând gazonul, am instalat acea tribună și vom mări capacitatea nocturnei, în așa fel încât antrenamentele să se poată desfășura în condiții și mai bune după apusul soarelui. Tot de anul trecut am făcut și vestiarele din Mândruloc și Horia au încălzire pe gaz”, mai spune edilul din Vladimirescu.
După primele 15 etape scurse din prezenta ediție a Ligii a IV-a Arad, Glogovățul a acumulat 19 puncte și e a 7-a în plină zonă play-stay. „Antrenorul Dehelean și preșe­dintele Mocan știu cel mai bine ce are de făcut, noi îl sprijim în limita bugetului. Ne-a solicitat un cantonament pentru echipă la începutul lunii februarie și acesta e rezolvat deja. Cred că un loc la mijlocul clasamentului e pe măsura posibilităților noas­- tre, însă, așa cum am văzut eu echipa, cred că se poate bate cu oricine. Diferența nu e mare între combatante, detaliile fac de multe diferența pe tabelă”, mai consi­deră Mihai Mag.
La capitolul despărțiri, Nick Faur a făcut un pas înapoi după ce s-a accidentat la genunchi și va trebui să se opereze de ligamente. Iar de la începutul acestui an, Călin Dehelean va avea ajutor în stafful tehnic. „Alți jucători nu și-au manifestat dorința să plece, fiindcă le convin condițiile de la Vladimirescu. O să ne organizăm și mai bine pentru partea a doua a sezonului prin cooptarea lui Abdoulaye Diarra ca antrenor secund. El se va ocupa și de grupele de copii ale clubului, e un băiat serios și profesionist. La capitolul achiziții, ne-am dori încă doi-trei jucători în special la capitolul juniori, unde stăm destul de prost. Vrem să terminăm campionatul în zona play-stay și să facem jocuri cât mai bune și în faza a doua a competiției”, spune și antrenorul principal al celor de la Glogovăț 2013.
Prim-divizionara județeană s-a reunit aseară, iar de pe 9 februarie va urca, timp de 7 zile, la Moneasa pentru cantonamentul de iarnă. Șimandul e primul adversar confirmat pentru amicalele iernii, în dublă manșă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.