Despre comuna Vladimirescu se poate spune, fără a greși cu nimic, că poate rivaliza cu orice cartier al Aradului. Aflată, în imediata apropiere a municipiului, comuna a devenit un veritabil punct de atracție pentru arădenii cu bani care doresc să-și cumpere o casă.
De altfel, cea mai mare comună din judeţ se află într-o dezvoltare continuuă. „Au început lucrările de introducere a gazului în cartierul «Florilor» (noul cartier al localităţii), şi în Mândruloc. Lu­crarea se execută în parteneriat cu Romgaz, urmând ca în luna noiembrie locuitorii să beneficieze de acest serviciu. În cartierul «Florilor» a fost introdusă inclusiv reţeaua electrică. De asemenea, iluminatul public va fi pus în funcţiune în toată comuna în anul 2019. Siguranţa este pe primul loc. La toate trecerile de pietoni am montat lămpi electrice, astfel că pe timp de noapte acestea sunt iluminate puternic ca şoferii să observe din timp pietonii. Până în data de 20 august vor fi finalizate trotuarele din cartierul Glogovăţ, pe o parte a fiecărei străzi. Tot în luna august, la Horia, se finalizează trotuare dotate cu pistă de biciclete, pe o lungime de 1200 metri”, susține primarul Ioan Crișan. De asemenea, edilii au atras şi o serie de fonduri europene. „S-a semnat contractul de mobilare a căminelor culturale din Horia şi Mândruloc, prin care acestea vor fi dotate cu scaune, dar şi instalaţii de sonorizare. De asemenea, cu sonorizare va fi dotată şi casa de cultură din Vladimirescu. Tot din fonduri europene am investit în infrastructură. Drumul agricol, cu o lungime de circa opt km, care uneşte extravilanul agricol de la Vladimirescu la Cicir, este în faza finală. Se asigură un acces uşor (asfaltat) la tot ce înseamnă agricultura comunei, între DN7 şi linia CFR, de la Vladimirescu la Cicir, ceea ce înseamnă aproximativ 30% din terenul agricol al comunei. În jurul datei de 10 august aşteptăm rezultatul final al licitaţiei privind asfaltarea noului cartier, Glogovăţ, cât şi în Ho­-ria, parţial”, a ținut să precizeze primarul.
În ceea ce o privește, Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean și al PNL Arad, este de părere că la Vladimirescu există o administraţie performantă. „Administraţia locală, condusă de unul dintre cei mai experimentaţi primari ai judeţului, a demonstrat acest fapt prin modul de lucru, prin atragerea de fonduri europene, dar şi prin gestionarea cu simţ de răspundere a bugetului comunei”, susține Claudia Boghicevici.
(L.Ș.)

Recomandările redacției