Comuna Vladimirescu a început să semene, în ultimul timp, cu un cartier al municipiului. Asta, datorită investiţiilor care au fost făcute în infrastructură de actuala administraţie. Şi în momentul de faţă, cea mai mare comună din județ are în derulare patru proiecte majore de investiții, care vor avea un impact pozitiv asupra calității vieții locuitorilor, toate fiind într-un stadiu avansat de implementare. „Pe o lungime de aproape nouă kilometri se vor amenaja drumuri agricole, valoarea investiției fiind de aproximativ un milion de euro. Contractul de finanțare este semnat, procedura a intrat în faza de licitație. În localitate și în Horia se vor asfalta 6,5 km de străzi, respectiv cartierul Glogovăț și Strada Lungă, inclusiv legătură cu drumul județean prin cartierul nou”, susţine Ioan Crişan, primarul comunei.

Mai mult, după înființarea centrului de zi în sistem afterschool, un număr de 70 de copii vor putea să își petreacă timpul aici sub supravegherea personalului calificat, după terminarea cursurilor. Tot în perspectiva începerii noului an școlar, au fost executate lucrările de igienizare a tuturor unităților de învățământ.                                                             „Pentru noi este important că am reușit să depunem toată documentația de finanțare în ce privește dotarea căminelor culturale din Vladimirescu, Horia și Mândruloc, inclusiv scenă exterioară mobilă în Vladimirescu. Actele sunt la AFIR Timișoara, în vederea încheierii contractului de finanțare”, a declarat Crişan.

Lucrări din bugetul propriu

Mai trebuie spus că în comună se derulează o serie de investiţii care sunt finanţate din bugetul propriu. S-a realizat extinderea pe o lungime de 700 metri a străzii Fermei, care a fost pietruită apoi asfaltată și cu 575 metri a străzii Cetății Orod, care a fost pietruită, străzi care fac legătura între cartierele Via Carmina, Casa Prima, centrul administrativ al comunei și sudul localității Vladimirescu. De asemenea, s-au pietruit şi o mare parte din străzile din noul carter al ,,Florilor’’, s-au construit trotuare pe strada 3 și strada 1 din cartierul Glogovăț, iar lucrările continuă pe strada 6.  În plus, pe strada Grădinilor și Aleea Pompierilor au fost finalizate lucrările de extindere a rețelei de apă potabilă. Una dintre lucrările extrem de necesare a fost reabilitarea rețelei de canalizare din zona blocurilor din cartierul Gării. Lucrarea a fost obligatorie pentru a asigura condiții civilizate de viață  locuitorilor din fostele cămine de nefamiliști ale fostului Combinat Chimic. Nu cred că greșesc dacă spun că Vladimirescu are condiții mai bune decât unele dintre orașele județului, iar asta se vede pe străzi, în casele oamenilor, în puterea lor de cumpărare. Comuna noastră este una dintre cele mai tentante pentru dezvoltatorii imobiliari, fiindcă administrația locală a știut să țină pasul cu mediul privat și să ofere cetățenilor condiții de viață foarte bune”, a încheiat Ioan Crişan, primarul PNL al comunei Vladimirescu.

Recomandările redacției