Mâine, Sanda Nicola își prezintă volumul „Carte de identitate” în fața cititorilor din Arad. Întâlnirea cu cititorii are loc la ora 18.00, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ. Sanda Nicola este primul autor român publicat la Editura Storia Books, iar „Carte de identitate” a devenit bestseller la numai câteva zile după lansarea de pe 3 mai din București.
Scriitorul Radu Paraschivescu spunea atunci: „E o carte așa cum nu se scrie, de obicei. De obicei, oamenii sunt concesivi cu propriul lor trecut, sunt grijulii cu imaginea lor și au ceea ce se cheamă exercițiul amneziei de conjunctură. Cartea are ritm, are respirație, are cadență și are cam toate lucrurile care dau măsura unui prozator talentat. Carte de identitate este un act de demachiere publică cu episoade care frizează, uneori, autoju­puirea. Sanda Nicola spune poves­tea exact așa cum a fost. O spune în to­nuri dure, fără să fie patetice, o spu­ne cu sinceritate și o spune cu talent”.
În „Carte de identitate”, Sanda Nicola arată cum lipsa asumării propriei identități și nerecunoașterea traumelor ne împiedică să ne atingem potențialul individual, comunitar și național.
Cartea este o colecție de relatari despre fricile și complexele unei tinere fe­mei care își depășește condiția, dar nu e pregătită emoțional să facă față succesului. Aflată într-o permanentă căutare a echilibrului, ajunge la concluzia că singura modalitate prin care poate prelua controlul asupra propriei vieți este să înțeleagă trecutul familiei din care pro­vine, să-și cunoască și să-și accepte propria identitate și să învețe să ierte.
(G.C.)

Recomandările redacției