Voluntari străini informează tinerii arădeni despre pericolul traficului de persoane

0
577

traficVoluntari străini derulează în Arad o campanie împotriva traficului de persoane. Campania „Together against human trafficking” – Împreună împotriva traficului de persoane, lansată de Fundația Pro Prietenia Arad, în parteneriat cu Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane a debutat la finele săptămânii trecute, la Lipova.

Mai mulți voluntari străini angrenați în proiecte în care fundația Pro Prietenia este implicată le-au prezentat elevilor Liceul „Atanasie Marienescu” implicaţiile traficului de persoane. „România este situată în topul ţărilor «sursă» privind traficul de persoane în Europa, înregistrând un număr de peste 1.000 de victime pentru anul 2013. Având în vedere faptul că, Aradul opucă un loc fruntaş în clasamentul judeţelor «sursă» din Romania, fundaţia Pro Prietenia Arad, în parteneriat cu ANITP – centrul Regional Timişoara au decis să continue demersul, început anul acesta, în sensul organizării şi implementării campaniilor de prevenire şi informare a traficului de persoane. Conform statisticilor Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, zonele rurale prezintă un procent ridicat de victime ale traficului de persoane, datorită accesului mai scăzut la informație şi datorită vulnerabilității ridicate în acceptarea diferitelor oferte de muncă în străinătate”, a spus Adina Moisa, reprezentant al fundaţiei Pro Prietenia.

Inițiativa campaniei aparține voluntarilor străini ai Serviciului European de Voluntariat, finanțat de Comisia Europeană. Campania va continua și în alte localități din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.