Dezbaterile lansate pe strategia de dezvoltare a turismului arădean au continuat zilele trecute cu întâlnirea grupului de lucru cu voluntarii străini şi reprezentanţi ai ONG-urilor arădene, implicate în proiecte europene şi voluntariat. De reamintit că, în această perioadă, CJA a organizat mai multe întâlniri cu reprezentanți de primării, de instituții de cultură, cu agenți economici și cu reprezentanții mass-media. Se adună proiecte de dezvoltare turistică, idei de promovare, trasee turistice și orice sugestie este de ajutor.
În cadrul întâlnirii cu reprezentații de ONG-uri și voluntari, s-au identificat mai multe oportunităţi de dezvoltare a turismului arădean, s-au promovat numeroase idei, în special de a atrage tinerii, având în vedere potenţialul arhitectural, istoria, arta, dar şi  cultura vinului. S-a discutat inclusiv despre crearea unei platforme on-line, bilingvă,  mulată cât mai bine pe cerinţele actuale, actualizată permanent şi care să conţină informaţii complete.
„Pentru noi, pentru dezvoltarea turismului arădean, este foarte important dialogul cu societatea civilă, cu organizaţiile non-guvernamentale care au ca profil voluntariatul. Acestea, prin schimbul de experienţă cu voluntari din alte ţări, reprezintă o poartă deschisă a Aradului spre străinătate, o modalitate de a ne face mai cunoscuţi. Fiecare voluntar străin pe care îl avem ca oaspete poate deveni un ambasador al Aradului, aşa cum şi voluntarii arădeni care merg în străinătate pot avea acelaşi statut, de ambasadori ai judeţului nostru”, a spus Daliana Moţiu, şef serviciu al Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Arad.
Voluntari din Spania şi Italia și-au arătat aprecierea pentru locurile vizitate în județ. Sunt în Arad pentru o perioadă de 10 luni, în cadrul unui proiect cu Asociaţia Sirinia. Aceștia au avut propuneri, cum ar fi nevoia unei aplicații de telefonie mobilă, angajarea de personal vorbitor de limba engleză în instituțiile de cultură, materiale de promovare în limbi de circulație internațională.

Recomandările redacției