voluntariatUn număr de 80 de voluntari din municipiul Arad vor fi formaţi pentru ca în viitor să poată să activeze ca multiplicatori ai conceptului de voluntariat transcontinental.
Iniţiativa aparţine Fundaţiei „Pro Prietenia” Arad, singura din ţară cuprinsă în proiectul strategic „Youth Network”, care vizează dezvoltarea unei reţele euro-africane capabile să implementeze proiecte de voluntariat transcontinental, în special privind combaterea sărăciei şi excluziunii sociale.
„Pentru a creşte capacitatea de dezvol­tare de proiecte transcontinentale în reţea este necesară întărirea relaţiilor între promotori prin acţiuni de networking transcontinental care să implice lideri din organizaţiile de tineret”, este ideea care s-a desprins după discuţiile avute în cadrul mesei rotunde organizate, miercuri, de Fundaţia „Pro Prietenia” Arad cu sprijinul Primăriei Arad, pe tema par­teneriatului România – Africa.
Sub motto-ul „Împreună pentru alţii”, spirit ce caracterizează acest proiect-pilot, care urmăşte dezvoltarea unei reţele euro-africane capabile să genereze proiecte de voluntariat internaţional, voluntarii Pro Prietenia vor cola­bora cu tineri din Marea Britanie, Ghana şi Zimbabwe. Scopul acestei colaborări va fi de a genera şi implementa proiecte în beneficial po­pulaţiei din Africa.
O parte a echipei Fundației „Pro Prietenia” a călătorit deja în Ghana și Zimbabwe și au prezentat experiența trainingului pe care l-au livrat acolo și, de asemenea, impactul pozitiv pe care l-a avut oportunitatea voluntaria­tului transcontinental în rândul tinerilor afri­- cani.
Aceste prime vizite în Africa sunt doar un pas în cadrul acestui proiect, care își propune creşterea capacității de dezvoltare a proiectelor EVS la nivel transcontinental și implicarea unui număr mare de tineri și lucrători de tineret în acțiuni de voluntariat.
Proiectul „Youth Network” este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune.

Recomandările redacției