Voluntarii de Cruce Roșie, campioni la „Sanitari pricepuţi” au participat la un nou concurs de acordare de prim ajutor, peste graniță.

Este vorba de echipajul „Sanitari pricepuţi” al Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Arad, fruntaș la faza județeană a concursului din 2018. Voluntarii arădeni au participat, duminică, 12 mai, la concursul de acordare a primului ajutor organizat de Crucea Roşie din Serbia, filiala Zrenjanin.  De instruirea acestui echipaj s-a ocupat dr. Dragoș Samuel, prof. Dragos Daniel. Din echipaj au făcut parte cinci elevi de gimnaziu.Concursul a constat în trei probe practice de acordare a primului ajutor, probe dificile. Echipajul a avut o prestaţie foarte bună, fiind apreciat de către juriul concursului pentru modul cum a gestionat situaţiile de acordare a primului ajutor, au primit diploma si cadouri.

„Participarea sanitarilor arădeni la competiţia din Serbia se datorează parteneriatului dintre Crucea Roşie Arad şi Crucea Roşie Zrenjanin. Delegația condusă de director filială, Cuvineanu Iudita a primit în acest cadru festiv si o diplomă de recunostință, pentru parteneriatul de colaborare dintre cele două orașe.În baza aceluiaşi parteneriat, un echipaj din Serbia va participa, în data de 28 aprilie 2019, la faza judeţeană a concursului «Sanitarii pricepuţi» organizat la Arad“, spus prof. Dragos Daniel.

Recomandările redacției