Vom avea încă o legătură funcțională cu Timișul, prin drumul de la Sânpetru German

0
529

Încă o veste bună pentru arădeni, după ce Consiliul Județean Arad a finalizat lucrările la drumul județean care leagă comuna Sânpetru German de comuna Gelu (jud. Timiș), autoritățile timișene au anunțat că vor începe lucrările pentru a conecta acest drum la rețeaua de drumuri din județul Timiș. 

Reamintim că investiția Consiliului Județean Arad s-a realizat din fonduri europene și a constat în construirea de la zero a acestui drum de legătură. Lucrarea a fost realizată de firma INTECO HOLDING și a fost  finalizată la sfârșitul anului trecut.

 Consiliul Județean Timiș a anunțat semnarea contractului de execuție pentru modernizarea DJ693, proiect ce va asigura o conexiune rapidă și sigură cu șoseaua de mare viteză, pe teritoriul județului Arad.

„Investiția vizează modernizarea drumului ce traversează localitățile Cărpiniș, Biled, Satchinez și Variaș pe o distanță de 30 de km. Aceasta se realizează în colaborare cu județul Arad, care implementează proiectul intitulat „Modernizare DJ 709E, Sânpetru German – limită județ Timiș”, asigurându-se astfel continuitatea traseelor reabilitate” declară președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

,,Consiliul Județean Arad a început această investiție pentru a scurta accesul locuitorilor din zona Felnac, Secusigiu la comunitățile din județul Timiș. Într-un sens mai larg, așa cum am discutat cu  Alin Nica, ne dorim crearea unei bretele rutiere care să faciliteze accesul între vămile Nădlac și Jimbolia pe drumurile județene și scurtând astfel distanța dintre ele. Din punctul meu de vedere, mobilitatea înseamnă dezvoltare, iar Consiliul Județean Arad a realizat patru legături rutiere de bună calitate cu județul Timiș în ultimii ani, unele construite de la zero, altele modernizate”, precizează președintele Consiliului Județean Arad Iustin Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.