Interviu cu Radu Giurgelea, primarul comunei Vîrfurile

primarAcum la început de an am purtat o scurtă discuție cu Radu Giurgelea, primarul din  comuna Vîrfurile despre planurile anului 2014, ce tocmai a început dar și despre felul cum s-a încheiat cel vechi. Discuția a debutat însă cu momentele trecerii în Noul An.
– Și la acest Revelion ați numărat ultimele clipe ale lui 2013 împreună cu sătenii, domnule primar?
– De câțiva ani, la cumpăna dintre ani, se adună mai mulți localnici din toată comuna pentru a închina cu toții un pahar de șampanie imediat ce anul vechi se duce iar cel nou începe să-și numere primele clipe. După urările tradiționale încep și discuțiile, bineînțeles. Mai ales cele cu privire la planurile pe 2014, cu prioritățile lui. Aici trebuie să precizez aspectul că sunt cam toate priorități… Mai grabnice sunt cele care au fost începute deja și n-au fost finalizate din lipsa banilor.
– Dacă tot veni vorba, enumerați-ne câteva din aceste priorități…
– În primul rând este vorba de extinderea rețelei de apă potabilă, apoi drumul comunal din Lazuri – imediat ce se va putea lucra la el vom lucra la el pentru că, s-a executat ce a fost mai greu. Mai trebuie finalizate câteva lucrări ce au mai rămas la Căminul Cultural, respectiv Casa de Nunți.
– Cum apreciați, vorbind în termeni succinți, că ați încheiat anul 2013?
– Păi, aprecierea este simplă: de câți bani am avut, de atâția am făcut și lucrări. Pe de altă parte, oamenii de la noi așteaptă mai ales să se finali­zeze reabilitarea și modernizarea drumurilor; că pe acestea circulă toată ziua. Și apoi mai speră să aibă apă curentă. Deci ne vom concentra pe continuarea lucrărilor începute la apă și drumuri. Acum, de apă nu vor putea beneficia deocamdată toate satele; dar măcar rețeaua pe care o pot termina s-o finalizez odată. Că am ajuns să-mi fie rușine să le tot spun la oameni care-i situația. Unii înțeleg dar unii s-au săturat – pe bun drept – de atâtea promisiuni și amânări. Dar asta e situația: ne confruntăm cu ce ne confruntăm și în plus și cu criza asta finan­ciară prelungită. Nu ne rămâne decât să sperăm că se va schimba și ceva în bine în acest an. M-aș bucura să nu rămânem doar cu speranțele, după ce se aude că va urma.

  • Daniel spune:

    uitasi sa zici de continuarea drumurilor,neasfaltate,spre DNA. la multi ani si multe cai la DNA

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției