Odată trecute blestemăţiile iernii, nu ne rămâne decât să aşteptăm cu încredere inundaţiile. Dacă anul trecut, contrar tuturor prevederilor alarmiste am avut noroc şi am scăpat de un iminent diluviu, de data asta nici cele mai optimiste previzuni nu ne mai dau vreo şansă. Mureşul, este colmatat precum un pârâiaş infestat de gunoaie, iar apele care vor veni vor mătura totul în cale, precum în vremurile de altădată. Autorităţile spun că nu se tem de flagelul inundaţiilor şi ori de câte ori sunt întrebate dacă s-au pregătit de catastrofe, ne spun zâmbitoare ,,noroc că mai avem diguri”. Cu toate că majoritatea există numai pe hârtie şi nu au mai fost reabilitate de pe vremea când Împuşcatul te scotea cu forţa la muncă patriotică. Unele au fost distruse de foştii ţărani cooperatori, nervoşi că după retrocedarea terenurilor s-au pomenit că jumate din ţarină le este ocupată de ditamai măgăoaia de pământ, altele sunt măcinate de trecerea anilor şi găurite de castori. Aşa că nu vă faceţi mari iluzii când o ieşi Mississippi din matcă, că în afară de Dumnezeu nu are cine să ne apere. Fostele formaţiuni voluntare de urgenţă din cadrul primăriilor au fost demult desfiinţate din lipsă de fonduri, iar ISU nu va putea face faţă, în caz de catastrofă peste o asemenea întindere de teren. De altfel şi în cazul lor au fost restructurări masive, aşa că în afară să ia oamenii refugiaţi pe acoperişuri nu văd ce ar putea face. Oricum, în nici un caz diguri ,,iepureşti” , care nu ar avea nici un randament în eventualitatea unor inundaţi de amploarea celor din anii ´70.
În schimb, tembeliziunile vor avea o pâine mare şi albă de mâncat. Iarăşi ne vor bombarda cu ştiri patetice asezonate cu melodii sinistre, numai bune de speriat copiii înainte de culcare. Se vor face iar fonduri de într-ajutorare din care banii se vor evapora în licitaţii frauduloase, iar Jiji Becali va mai ridica vreun sat, ca să-i spele Domnul păcatele. În urbea noastră lumea va răsufla uşurată pentru că domnul primar n-a mai apucat să-şi instaleze tiribomba acvatică şi astfel a scăpat să fie luată de ape, iar vreme de câţiva ani agricultorii vor sudui piatra adusă de inundaţii pe ogoare. Şi toate astea pentru că autorităţile n-au mai binevoit să dragheze Mureşul de vreo nouă decenii şi au permis tuturor mafioţilor de partid să aibă balastiere care au exploatat fără pic de responsabilitate balastrul.
Aşa că în legătură cu cele ce se vor petrece după topirea zăpezilor aflate la mare altitudine şi venirea ploilor nu putem spune decât că ,,vom trăi şi vom vedea”. Vorba orbului.

Recomandările redacției