Bursele de merit vor fi acordate doar pentru elevii cu medii peste 9.50, nu de la 8.50 cum sunt acordate în prezent, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la briefingul de la Palatul Victoria. Cuantumul minim al acestora se dublează din semestrul viitor, a mai spus oficialul, conform edupedu.

„Bursele de merit se dublează, de la 100 la 200 de lei, în același timp crește plafonul de la care acestea vor putea fi acordate, de la media 8.50 la media 9.50. Aș vrea să vă reamintesc faptul că, urmare a predării online, urmare a renunțării la teze, rezultatele au fost mult distorsionate astfel încât 50% din elevii României s-ar fi încadrat la bursa de merit, ca urmare a rezultatelor înregistrate la nivelul anului școlar 2020-2021”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

O condiție suplimentară este ca elevii să nu aibă mai mult de 10 absențe nemotivate, condiție care va fi stabilită prin ordin de ministru.

Ministrul a declarat că în ședința de azi a Guvernului a fost adoptată hotărârea de Guvern prin care cuantumul minim al burselor școlare se modifică în felul următor:

500 ron, pentru bursa de performanță,

200 ron, pentru bursa de merit,

150 ron, pentru bursa de studiu,

200 ron, pentru bursa de ajutor social.

Datele au fost făcute publice de Ministerul Educației în nota de fundamentare de la o hotărâre de guvern prin care vrea să modifice cuantumurile minime ale burselor.

 

 

Recomandările redacției