Vor fi vaccinați și deținuții din Penitenciarul Arad

0
185

Horea Timiș, directorul DSP Arad, ne-a declarat că va începe curând campania de vaccinare a deținuților din penitenciare și că vor fi folosite în special dozele Johnson&Johnson, care au sosit în țară miercuri.

În câteva cuvinte, totul este pregătit, așteptându-se doar ca vaccinurile să ajungă și la Arad.

Potrivit digi24.ro, vaccinarea deținuților se va face în dispensarele penitenciarelor și vor fi folosite cadre medicale din sistem. Doar în mod excepțional va fi adus personal din exterior.

„La nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare. Această activitate se va desfășura în cabinetele proprii medicale din penitenciare cu resursa umană proprie, la care pot participa și alte categorii de persoane unde nu există suficiente resurse umane disponibile. Dozele vor fi preluate dintr-un centru fix după modelul vaccinării din centrele sociale și rezidențiale.

Se va asigura vaccinarea în cadrul penitenciarului în cabinetele medicale. Persoanele vor fi introduse în registrul vaccinărilor, iar adeverința se păstrează la fișa medicală a fiecărei persoane”, a declarat, marți, Valeriu Gheorghiță.

În penitenciare va fi folosit în special vaccinul Johnson & Johnson deoarece este singurul care se face într-o singură doză.

Se va distribui vaccin de la Johnson and Johnson pentru a facilita vaccinarea pentru că este vorba de o singură doză, însă se pot folosi și alte tipuri de vaccinuri în măsura în care se respectă lanțurile de frig și celelalte condiții necesare”, a mai spus Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.