Lituanianul Modestas Vorobjovas are un sezon mai dificil decât cel în care a debutat în tricoul Bătrânei Doamne. Dacă în primăvară s-a remarcat ca unul dintre cei mai buni componenți ai UTA-ei, odată cu venirea albanezului Idriz Batha, Vorobjovas și-a pierdut locul de titular. Asta și pentru că el și Batha sunt jucători oarecum similari, iar antrenorul Laszlo Balint preferă să aibă la mijlocul terenului, jucători complementari în care unul dintre membri cuplului să fie mai stăpân pe faza defensivă iar celălalt, unul mai creativ. Pe rând Passaglia, Isac și, în ultimul meci, olandezul Ubbink au îndeplinit acest rol.

Cum Batha a fost eliminat în partida cu Dinamo și, ca urmare, a primit o suspendare de două meciuri, Vorobjovas a revenit etapa trecută în echipa de start ca mijlocaș defenisv și este foarte probabil să înceapă titular și în partida de mâine. „Nu contează neapărat calitățile mele. La noi totul este despre echipă, nu contează cine intră în primul 11 și cine vine de pe bancă, toată lumea trebuie să își facă treaba la fel. M-am simțit bine și cu Ubbink, suntem jucători diferiți, ne putem completa și ajuta. Sper că și pentru el este la fel de bine să joace cu mine la mijloc.“ a declarat lituanianul.

Vorobjovas este în asentimentul antrenorului său și consideră că echipa trebuie să se concentreze la ea însăși, nu la situația adversarului, dacă vrea să nu își complice existența în duelul cu lanterna roșie a clasamentului. „Este un meci obișbuit, pe care îl tratăm cu aceeași seriozitate și ne propunem să luăm toate cele trei puncte. Au o echipă bună individual, nu contează pe ce loc se află, nu putem să îi subestimăm.“ atrage atenția mijlocașul arădenilor.

Vorobjovas a dat asigurări că vestiarul este extrem de concentrat și motivat pentru acest meci, asta pentru că determinarea jucătorilor este ca, indiferent de obiectivul clubului, să obțină cel puțin calificarea în play-off.

(foto: uta-arad.ro)

 

Recomandările redacției