Vot anemic în municipiu: un sfert din alegători au votat până la orele amiezii

0
351

Dacă în alte orașe, mobilizarea pentru prezidențiale a fost în forță, la Arad, până după orele amiezii, arădenii nu s-au înghesuit la urne. O arată clar cifrele oficiale înregistrate la secțiile de votare din municipiu. Ori pentru că au amânat votul pentru orele serii, fie pentru că pur și simplu nu vor să voteze, arădenii sunt pe harta județelor cu prezență redusă la vot.

Într-o zonă centrală, la care au fost așteptați sute de alegători, până la ora 16.00, prezența la urne a fost slabă. Mai slabă chiar decât la primul tur al alegerilor prezidențiale. Până la ora 16.00 se poate spune că s-a votat…anemic.

La secțiile apropiate Biroului Electoral, de la Polivalentă și anume, cele cu numărul 15 și 16, până aproape de orele serii, abia aproximativ un sfert din alegătorii înscriși pe liste și-au exercitat dreptul la vot.

Reprezentanții unor secții de votare au recunoscut chiar că, deși nu se așteptau la asta, numărul votanților a fost mai mic decât în primul tur.

În cifre, la secția 15, din 1.010 alegători înscriși pe liste, până la aproximativ ora 16.00 votaseră abia 383 de persoane, din care 38 pe liste suplimentare. Asta în condițiile în care, rândul trecut, adică la primul tur, până la orele amiezii această cifră se depășea.

La secția vecină – 16, din 929 de candidați înscriși pe liste, doar 383 de alegători își exprimaseră dreptul la vot (30 pe liste suplimentare), până imediat după ora 16.00.

 „Am votat răul cel mai mic – spunem noi în familie. Ne-am făcut datoria și am venit la vot deși știm că nu sunt convingerile noastre, ci o alegere…pentru a evita ceva mai rău“, a spus E.M.

Practic, abia un sfert din arădenii de aici au venit la urne, fapt valabil și pentru alte secții.

„Pentru stabilitate am votat. Nu vreau să fim conduși în întuneric, în instabilitatea în care am fost până acum, datorită unora care nu se dau plecați“, a fost de părere Mircea.

„Nu votez. Este alegerea mea și unii, chiar dintre cei apropiați mă condamnă pentru asta. Nu votez pentru că nu sunt de acord cu politicile candidaților și am dorit altceva“, a spus o tânără, aflată în apropierea secției de votare.

La primul tur al prezidențialelor, un număr mare de arădeni s-au lăsat pentru orele serii la vot. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va reflecta în cifre și de această dată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.