podGuvernul şi-a plătit o datorie pe care o avea faţă de Consiliul Judeţean, pentru lucrări la drumul ce leagă podul peste Mureş, de localitatea Sânpetru German.  Drumul de legătură în spre localitatea Sânpetru German, în lungime de 5,4 kilometri este realizat în procent de 85 la sută, iar lucrările se vor încheia primăvara aceasta. În total, modernizarea acestui drum se ridică la circa şase milioane de lei. Cu banii primiţi de curând de la Guvern, administraţia poate plăti constructorului o parte din cheltuieli.

Astfel, în şedinţa Consiliului Judeţean, aleşii au aprobat o rectificare bugetară, de altfel prima din acest an, pentru alocările venite de la Guvern, bani datoraţi pentru drumul de la Sânpetru German încă din toamna anului trecut.

„Am aprobat o rectificare de buget, pentru cuprinderea unei sume nu foarte mari, de peste 300.000 de lei, dar este important că, această sumă poate fi achitată firmei care a lucrat la drumul care leagă Sânpetru German de podul peste Mureş, la Pecica. Suma pe care o datora Guvernul României trebuia plătită în toamna anului trecut. La acel moment nu erau bani la Guvern iar noi am fost sesizaţi în acest sens. Ministerul Dezvoltării şi-a achitat propriile arierate pe care le-a avut faţă de Consiliul Judeţean, iar noi putem face plata către constructorul care a efectuat aceste lucrări“, a susţinut Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu.

Pentru lucrările de modernizare a drumului DJ 709 E- DN 7 Pecica – rampă pod peste râul Mureş, CJA a pus deoparte peste 4,7 milioane de lei în bugetul pe 2014, lucrările urmând să înceapă în primăvară. La finele anului trecut, Consiliul Judeţean a inaugurat podul peste Mureş între Pecica şi Sânpetru German. Acest pod a scurtat distanţa dintre Pecica şi Sânpetru German cu 38,45 de kilometri, fiind de doar 8,45 kilometri, faţă de parcursul ocolitor Pecica – Arad – Felnac – Sânpetru German, de 46 de kilometri. Mureşul poate fi traversat acum în doar 35 de secunde, faţă de 30 de minute, timpul în care era traversat cu bacul.

Recomandările redacției