Vot pentru economii cu consumul maşinilor CJA

0
219
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
CJA şi-a redus cheltuielile

Administraţia face economii la consumul de carburant.

Aleşii judeţului trebuie să cadă de acord pentru consumul maşinilor Consiliului Judeţean Arad. Mai precis, administraţia judeţeană supune votului un proiect de hotărâre ce se referă la stabilirea consumului lunar de combustibil al autovehiculelor din parcul auto al instituţiei. Dacă pentru unele autoturisme, cota lunară creşte, pentru altele, scade simţitor. Patru maşini au fost scoase din parcul auto al instituţiei, adică, administraţia nu va mai asigura cheltuielile cu alimentarea acestora. Şi asta pentru că, un raport al Curţii de Conturi realizat pentru Consiliul Judeţean Arad a indicat faptul că, instituţia trebuie să reducă cheltuielile proprii pentru a face economii.

 

Pentru cele două autoturisme Ford Focus ale CJA este propusă creşterea de la 120, respectiv 130 de litri de carburant pe lună, la 150 de litri pe lună, în timp ce, pentru o autoutilitară Nissan este propusă scăderea de la 200 de litri de carburant, la 100 de litri. Autoutilitarele au cote lunare diferite, desigur în funcţie de utilitate, de la 50 de litri de combustibil şi până la 300 de litri pe lună.

 

O autoutilitară Dacia 4×4, un microbus Renault Master, un autoturism Renault Laguna, dar şi autoturismul Ford Mondeo au fost scoase din parcul auto al instituţiei. Măsura este numită generic în proiectul de hotărâre „optimizarea activităţii“. În prezent, parcul auto al instituţiei este format din 16 autovehicule. Proiectul va fi suspus votului în şedinţa CJA de la finele acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.