votO redevenţă de peste 190.000 de lei – atât are de încasat administraţia de la Compania de Transport Public, numai pe opt luni de zile. Redevenţa se achită pentru bunurile care aparţin domeniului public şi care sunt concesionate companiei.
Redevenţa este calculată prin aplicarea procentului de 5,5 la sută asupra totalului veniturilor realizate din activi­tatea de transport public judeţean de persoane. Veniturile estimate a fi reali­zate din activitatea de transport public de persoane, în acest an sunt estimate la 5,2 milioane de lei. Redevenţa de plată nu poate fi mai mică decât cea care rezultă din aplicarea procentului de 5,5 la sută asupra totalului venitu­rilor din activitatea de transport public judeţean de persoane, prevăzute în bugetul anual de venituri şi cheltuieli. Pe perioada ianuarie – aprilie, compa-nia a avut de plătit peste 95.000 de lei.
Trebuie spus că, iniţial redevenţa stabilită pentru Compania de Transport Public a fost mai mică însă, valoarea acesteia a crescut pe fondul majorării veniturilor din activitatea de transport.
Compania de Apă are de achitat însă Consiliului Judeţean cea mai mare sumă, şi anume 4.682.043 de lei, faţă de 4.486.790 de lei, redevenţa stabi­lită cu un an în urmă. Aeroportului Internaţional Arad i s-a stabilit o re­devenţă de 85.105 lei, la aceeaşi va­loare ca şi în urmă cu un an.
Proiectul privind redevenţa pe care a avut-o de încasat Consiliul Judeţean de la CTP a fost aprobat în şedinţa de la finele unii trecute.

Recomandările redacției