„Vrem o schimbare în bine”, spune Gheorghe Dărău, candidat independent la Primăria Hălmagiu

0
1919

Sâmbăta a fost într-adevăr o zi răcoroasă dimineața la piața din Hălmagiu. Dar după ce soarele și-a făcut apariția a fost frumos, ca o zi adevărată de toamnă blândă. Din piață nu au lipsit bunătățile lui Gelu Sida, un renumit producător de produse tradiționale din carne: ca virșli, grătare, mititei frigărui și multe altele. Dar să revenim la subiectele pe care le avem în ziarul și programul nostru de azi. La ordinea zilei sunt desigur alegerile locale, pe care le așteptăm cu toții, cei care bineînțeles vrem să se facă ceva în comunitatea noastră. Mă refer aici în special la sate care în majoritatea comunităților sunt lăsate în voia sorții și ne mai gândim la ele odată la patru ani. Desigur atunci când avem nevoie de ștampila de vot în favoarea celui care a dezamăgit, adică a mințit frumos. Parcă este rușinos să faci o asemenea faptă politicianistă, dar cam așa sună pentru noi, pentru cetățeni.
La noi, la Hălmagiu lucrurile se vor întoarce altfel. La funcția de primar va candida un fost militar de carieră: Gheorghe Dărău. Dacă ai discutat cu zece persoane sau cu o sută un singur răspuns ai primit: de așa ceva are nevoie Hălmagiu. Am stat destul în ceață. Iar ca drept dovadă, toate formațiunile politice îl susțin, mai puțin PNL, că îl au ca adversar al lor. Dar suntem siguri că și de aici vor trece în tabăra independentului primar Gheorghe Dărău. „Deci la Hălmagiu se vrea neapărat o schimbare în bine”, spun susținătorii domnului Dărău.
Formațiuni politice în spatele
candidatului independent
Toată lumea vrea schimbarea la Hălmagiu, spunând că satele au rămas de izbeliște, așa cum au precizat reprezentanții formațiunilor politice care activează în această comună. L-am însoțit sâmbătă pe independentul Gheorghe Dărău, prin toată piața. Cetățenii l-au întâmpinat cu vorbe: „Dumneavostră sunteți singurul care ne poate scoate la lumina zilei. Uitați-vă cum arată piața, nu mai vezi o vacă în piață, un lucru pentru care era renumită cândva. Nu este un WC corespunzător cerințelor, iar cei care ar trebui să vadă toate aceste nereguli închid ochii la multe. Sunt multe de făcut în comuna noastră. Uitați-vă cum arată clădirile de pe centrul Hălmagiului, să nu mai vorbim de canalizare. Hălmagiu a fost o comună cu tradiție, nu se mai poate așa ceva. Noi vom învinge împreună cu dumneavoastră, domnule Dărău. Cetățenii deja își pun încrederea în dumneavoastră”, a precizat un lider de partid.
De ce candidez independent
„Aceasta este o întrebare pe care am primit-o foarte des în această campanie, spunând că toți cei care s-au perindat pe la cârma primăriei, au făcut ceea ce vedeți și dumneavoastră: adică nimic. Este vorba de drumuri, apă, canalizare și multe altele pe care dumneavoastră le știți mai bine ca mine” a spus domnul Dărău.

  • În legătură cu piața, aceasta trebuie să redevină piață de animale , cum a fost odată. Și era singura sursă de existență la noi în zonă…
  • Am zis și repet. Faptele trebuie să ne caracterizeze, nu vorbele. Pentru că la colțuri toți vorbesc. Dar veți vedea că nu de vorbe avem nevoie, ci de proiecte, să ascultăm ce vreau cetășenii, pentru că noi trebuie să fim în slujba lui tot timpul, nu numai la final de mandat. Deci oamenii nu mai au încredere în astfel de proceduri mârșave. Tot ce voi face va fi la vedere pe panoul publicitar, unde fiecare cetățean va putea să spună: acolo trebuia făcut așa. Penru că trebuie să ne alegem prioritățile în funcție de nevoile reale ale cetățeanului. Pentru că asta așteaptă poporul, nu îngâmfați care întorc capul în altă direcție când trec pe lângă tine. Un primar trebui să fie un servitor al cetățeanului, pentru că este plătit din banii lui. Trebuie să-l asculți, să-l ajuți, că el are nevoie de tine când este greu. Vă dau un exemplu: să nu-mi vină de două ori din satul Brusturi după o hârtie, este inadmisibil. Ori să fie o problemă că nu pot copiii să vină la școală din cauza intemperiilor, polei și altele.
  • Domnule Dărău în unele zone se fac tot felul de acuzații, denigrări în campanie electorală. Pe dumneavoastră nu v-am auzit vorbind nimic la adresa adversarului?
  • Tocmai de aceea am candidat independent. Nu îmi place să fac mizerie și acuzații. Cetățenii mă cunosc foarte bine, de când eram militar. Și am avut o vorbă de la părinți: Să-ți lași loc de bună ziua . Omul să treacă pe lângă tine și să vrea să te îmbrățișeze nu să scrâșnească din dinți. Eu de aceea și candidez pentru ei, pentru că pe unde s-au întâlnit cu mine mi-au zis: te vrem primar, să ne scoți de pe noroiuri și praf. Dar le-am zis că voi candida dacă vor, dar independent și dacă vor să mă susțină până la capăt, pentru că trebuie să facem totul pentru cetățeni. Eu mai zic că voi câștiga detașat, după cum mi-au zis și i-am
    simțit pe cetățeni în campanie. Nu prea știu ce s-a întâmplat cu pădurea, dar pot să spun că sunt foarte multe de rezolvat la nivelul comunei noastre. Îmi voi face o echipă condusă de un fost militar primar și vom face tot ce este necesar spre binele cetățeanului și dezvoltarea comunității, a precizat domnul Dărău, candidat independent la funcția de primar al comunei Hălmagiu.
  • Noi ce să zicem, care vă cunoaștem de copil, nu putem decât să vă urăm succes și să dea Dumnezeu să vă puteți realiza ce ați promis în mare parte cetățe­nilor comunei. Oamenii încă de la începutul discuției au spus că au mare încredere în dumneavoastră. Noi vă urăm succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.