Î n ultimii șapte ani asistăm la un fe­no­men de încălzire globală accentuat! Toate modelele funcționale la finele secolului XX în materie de predicții meteo­rologice au fost date peste cap și specialiștii cred că principala cauză este cantitatea uriașă de gaze cu efect de seră din atmosferă. Recent, a nins în Sahara, scrie Click.
A nins în Sahara!
Un fenomen meteorologic ciudat a avut loc zilele trecute în Sahara. Un strat de zăpadă s-a așternut peste dunele deșertului după ce temperaturile au scăzut la -3 grade Celsius.
Inundații apocaliptice în Brazilia
Brazilia se confruntă încă de la finele anului trecut cu un val istoric de precipitații. Peste 20 de persoane au murit și 280 au fost rănite în regiunea nord-estică a țării din cauza inundațiilor apocaliptice abătute asu­pra localităților. Mii de oameni au rămas fără locuințe în 40 de orașe aflate în regiunea Bahia, până la 28 decembrie 2021. Cel mai grav afectat oraș a fost Ilheus, iar localnicii au recunoscut că nu au mai trecut niciodată printr-un asemenea dezastru istoric.
Caniculă în Australia
Australienii au avut parte de cel mai călduros Revelion din ultimii 50 de ani. Regiuni întregi din Australia de Sud, Victoria și Tasmania au înregistrat temperaturi de aproape 30 de grade Celsius, iar meteorologii au avertizat că până la 30 ianuarie termometrele vor indica 39,5 grade Celsius. În Melbourne, în ajunul Anului Nou s-a înregistrat o temperatură de 38 de grade Celsius, iar în a doua jumătate a lunii ianuarie, în Adelaide se așteaptă temperaturi de 36 grade Celsius, extrem de riscante în privința incendiilor de vegetație.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției