Vremea brazilor a trecut, aceștia ajungând direct la gunoi

0
550

După toate sărbătorile care au trecut, dacă în timpul acestora bradul era în centrul atenției, acum el nu mai are nici o valoare. Din păcate, încă din perioada Crăciunului era evident că, din nou, mult prea mulți brazi au fost tăiați și mult prea puțini s-au vândut. 

„Anul acesta, piețele Aradului au fost inundate literalmente de brazi de Crăciun, încă din primele zile ale acestei luni. Dacă la început lunii, un brad frumos de peste doi metri înălțime, costa și 200 -250 de lei și oamenii țineau la preț, astăzi același simbol al Crăciunulu se vindea cu «dă 30 de lei pe el sau cât vrei tu»“, scriam într-un număr de-al ziarului nostru în Ajunul Crăciunului.

Așa s-a ajuns într-un timp relativ scurt ca un brad de câteva sute de lei să valoreze doar câteva zeci de lei pentru că nu se vindeau și sărbătorile treceau.

Din păcate, vânzătorii de brazi nu iau în considerare risipa ce se face în cazul în care nu se vând toți. De fapt, problema este una majoră pentru că în realitate nici măcar jumătate din cât se taie anual nu este plantat la loc, sau dacă este, oricum e nevoie de ani de zile ca un brad să ajungă la maturitate.

Așa, de câteva zile oamenii au început să scoată instalațiile din priză și să dea jos globurile din brad. Mai mult, în cazul în care nu au avut un brad artificial, arădenii au început să scape de brazii naturali așa cum au știut ei mai bine, mulți ajungând direct la pubelă. 

Desigur, acest lucru nu este unul care se întâmplă doar la Arad, dar mulți arădeni încă fac parte din grupul celor care doresc neapărat să aibă un brad natural în casă de sărbători. Chiar de aceea foarte mulți brazi se taie în preajma sărbătorilor de iarnă și de la an la an situația devine una din ce în ce mai rea.

Din fericire putem spune că anul acesta vânzările nu au fost pe măsura așteptărilor celor care au stat în piețe cu brazi naturali, mulți arădeni îndreptându-se în schimb spre magazine de unde au putut cumpăra în special brazi artificiali.  

Sursă foto Vocea Străzii Arad România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.