Vremea bună favorizează finalizarea unor lucrări și pregătirile de iarnă ale administrațiilor

0
416

Ca în fiecare toamnă, administrațiile din județ se pregătesc pentru întâmpinarea iernii. Deoarece în toamna aceasta vremea a fost și este încă extrem de frumoasă și caldă, unii primari se grăbesc să finalizeze lucrările la drumuri ori la alte obiective ce se găsesc afară, iar alții pregătesc deja „front de lucru” pentru unele lucrări ce vor demara în primăvara anului viitor.
În comuna Frumușeni, bu­năoară, în chiar localitatea de reședință a comunei, mai exact în cartierul nou de locuințe, denumit Frumușeni Vest, în aceste zile au demarat lucrările la introducere a rețelei electrice, după cum ne-au precizat oficiali din cadrul Primăriei Frumușeni. „Obiectivul se intitu­lează Extindere rețea elec­- trică în vederea alimentării cartierului de locuințe Frumușeni Vest, județul Arad-L 5800/2014, și dacă vremea va fi favorabilă sperăm să încheiem lucrările la acest obiectiv până la finele anului în curs, urmând ca locuitorii din acest nou cartier să beneficieze de curent electric începând cu anul 2016“ ne spunea primarul Reginald Andronic.
În comuna Vinga, actualul primar are inițiative deosebite și care aduc economii substan­țiale. Astfel, recent, prin recuperarea și reutilizarea unor blocuri de betoane provenind de la firmele care le-au abandonat după încheierea moderni­zării drumului naţional, actuala administrație a reușit să atingă performanța unei duble econo­misiri, ceea ce mai rar se poate auzi azi. „Betoanele au rezultat cu ani în urmă de la o solidă stație de mixturi asfaltice. Ocupau un spațiu mare și nu erau utile la nimic, așa că am hotărât să le spargem cât mai mărunt și materialul obținut să-l folosim la… pie­truirea drumurilor comunale și ca bază de fundație pentru viitoarele asfaltări. Am eli­­b4­rat astfel un teren ocupat de betoane abandonate și am obținut… din nimic câteva zeci de  tone de piatră (să-i spunem aşa), care în aceste zile se depune pe drumurile comunei, acolo unde este nevoie, mai ales că se apropie cu pași mari iarna“ ne relata Ioan Negrei, actualul primar din Vinga.
O altă inițiativă deosebită, care denotă deschiderea serioasă spre punerea în valoare a obiectivelor de pe raza comunei, este în curs de derulare și în comuna Păuliș. Pe lângă dezvoltarea explozivă înregistrată în ultimii ani, actuala    administrație are în plan inițiative care să faciliteze accesul la diferite obiective turistice. Unul dintre acestea este și superbul monument de la Păuliș, închinat tinerilor eroi ce și-au dat viața pentru apărarea Defileului Mureșului în toamna anului 1944. „Vrem să accesăm proiecte pe POR printre care și cel legat de reabilitarea plus introducerea curentului electric și a rețelei de apă la Monumentul Eroilor de la Păuliș, și asta în cel mai scurt timp”, spunea recent primarul comunei, profesorul Petru Nicoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.