primar si vice Carand carand lucrari seliste1 carand lucrari seliste2Întrerupte datorită venirii iernii, seria de lucrări demarate anul trecut – ori în anii anteriori – se reiau încet-încet. Temperaturile ridicate ar permite chiar un ritm mai alert dar edilii comunelor aşteaptă înfriguraţi cifrele noului buget neîndrăznind iniţiative prea costisitoare.
Bugetul, aşteptat cu nerăbdare
La Cărand, bunăoară, edilul Pavel Cialma ne mărturisea recent că „avem atâtea de făcut: să reluăm lucrări de infrastructură demarate anul trecut, să continuăm la trotuare, aşa că aşteptăm bugetul ca pe pâinea caldă“.
Se ştie că administraţia din Cărand – unde există o bună colaborare între primar şi viceprimar – a considerat că, în ciuda crizei, modernizarea comunei trebuie să continue.
Noile trotuare, motiv de bucurie
Administrativ, comuna Cărand are două sate: Cărand – sat de reşedinţă şi satul Seliştea. Cât priveşte lucrările realizate, cele legate de trotuare i-a bucurat cel mai… direct pe localnici.
„S-au făcut circa 2.000 mp de trotuare cu pavele, atât în Cărand cât şi în Selişte. Acum vrem să continuăm ce am început în 2012, cu pavajele, lucrându-se deja pe marginea  Drumului Judeţean 793. După finalizarea lucrării, atât Selişte cât şi Cărand vor avea un alt aspect“ a subliniat primarul.
Ca să întregească descrierea, viceprimarul Gligor Costuţ a mai enumerat şi alte acţiuni.
„Vom mai pietrui nişte străzi din cele două sate şi pentru că primăvara e aproape, am strâns plasticurile şi deşeurile aruncate pe marginea DJ793, cu cei de la Legea 416.  Va urma decolmaltarea canalelor de scurgere a apei de ploaie şi a podeţelor, unde va fi cazul“ – ne spunea acesta.
Colaborare benefică
Noua atmosferă existentă în conducerea comunei aduce satisfacţie sătenilor. Atât prin lucrările care se văd deja cât şi prin modul eficient în care se lucrează. Doi localnici mai în vârstă ne mărturiseau, sub rezerva anonimatului, că în sfârşit, acum se mai poate merge la Primărie.
„Ne bucurăm că s-a ajuns la pace. Uitaţi-vă, totul are alt spor: acum se face trotuar ca la oraş, dintr-un capăt în altul al comunei. Acum mai poţi să mai mergi la Primărie, să mai întrebi una-alta, să mai vezi cum stai cu treburile, să mai schimbi o vorbă… Se vede că este înţelegere şi putem spune că şi-a întors Dumnezeu faţa şi către noi. Aşa ar fi fost normal să fie şi înainte şi aşa ne-ar place să fie şi mai departe, că atunci e bine când oamenii se înţeleg“.

  • dinu spune:

    Chiar nu va este rusine ? V-ati batut joc de strazi si acum va si laudati cu acest lucru? Pina sa vina vicele(la locale a iesit pe locul 6 din 6 cu 20 de voturi) nu s-a putut intra in primarie? De ce mintiti cu nerusinare?

  • …ce s-au spetit ,,organele locale,, sa decolmateze ? Vaile de lemne ! In loc ca primaria sa ii ajute cu lemne pe cei nevoiasi, primarul si citiva simpatizanti au binevoit sa-si duca lemnele la domniile lor ca doar ei lemnele sunt de pe mosia lor. Poate ne sopteste cineva din primarie despre raportul Curtii de Conturi in care s-au mentionat nereguli de sute de milioane in legatura cu platile facute catre firma (,,simpatizata,, de primar) care paveaza in comuna Carand.Mergeti la gradinita din Carand sa vedeti ,,minunea,, de acoperis al unui coridor prin care copiii au acces la grupul social. Sa vedeti acolo lucrare……mai ales cind ploua cum coridorul este inundat pentru ca lucrarea a costat doar 11500 roni. Materialele folosite costa vreo 1000 de roni. Coridorul este acoperit cu fibra de sticla de cea mai proasta calitate(cum este si lucrarea) care culmea prostiei si a timpeniei, fibra este pusa cu canalele de scurgere contrar pantei de scurgere. ,,Minunea,, dateaza de ani buni dar ,,organele locale,, nu vad ,nu aud si considera ca nu sunt ele de vina.

  • Mai bine a-ti intra in pamant de rusine!!!!!!!! Voi va si laudati ca a-ti distrus strazile aruncind bolovani de riu(bolovanii au si 20 ce centimetrii diametrul) pe strazi!!!!!!!!!!! Cine a adus bolovanii(pe bani multi binenteles)??????????RASPUNS: Firma unor „prieteni„ sub directa indrumare a …organelor locale a repartizat din minunea de piatra 50% la consilierii locali care sunt „fideli„actualei minuni de conduceri. Serviciile facute in diversele campanii electorale se rasplatesc cu virf si indesat si la Carand. PS -,,sub rezerva anonimatului,, insemnind: -suntem pupincuristi de organe….locale… dar ne ascundem!!!!!!!!!Stati cuminti ca noi va stim cine sunteti chiar daca va ascundeti. Datorita pupincuristilor nu are Carandul nici macar o strada asfaltata!!!!!!Din pacate s-a facut si Falca si Iotcu partasi la minciuna.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției