Anul 2013 a adus o nouă tactică la PD-L Arad. Aruncă în faţă tot felul de anonimi, de yesmeni, care să scoată cu mâna din foc castanele fierbinţi de care ar trebui să se ocupe micul Gheorghe Falcă, conflictualul şef al Aradului. Acest tertip a fost copiat de la PSD (semn că la PD-L e pană de idei), care l-a folosit în campania pentru parlamentare, pentru a nu expune candidaţii unor războaie inutile cu cei de la ARD. Spre deosebire de PSD însă, la PD-L sunt scoşi în faţă tot felul de amatori sau oameni cu probleme de imagine, care mai mult se fac de râs decât să ajute partidul cu ieşirile lor.
Zilele acestea am avut parte de două atacuri „mortale“ din partea PD-L, cu doi consilieri locali pe post de cozi de topor. A ieşit mai întâi pieţarul Florin Mariş, care s-a luat de deputatul Flavius  Măduţa, de care se ascundea în campania electorală când acesta din urmă ajungea în Piaţa Mio­riţa. Mă îndoiesc că Florin Mariş a fost în stare să scrie comunicatul cu pricina. De fapt, chiar mă întreb dacă domnul Mariş, despre care n-am auzit decât bârfe referitoare la activităţile sale din pieţele Fortuna şi Mioriţa, chiar ştie să scrie. Mariş preia ideile micului Gheorghe Falcă, cel care nu mai are curajul dezbaterii (prietenii ştiu de ce), şi speră să îi sperie pe cei de la USL, pe care-i acuză că nu fac treabă în locul stăpânului său, adică nu asfaltează străzile din Arad.
Dacă Mariş mai are o scuză, că e „biban“ în politică, un mare semn de întrebare apare atunci când consilierul municipal Ovidiu Moşneag acceptă să i se pună numele pe comunicate care conţin imbecilităţi. Mă îndoiesc, cunoscându-l pe Ovidiu Moşneag, că i s-a micit într-atât IQ-ul încât să-l acuze pe Căprar că nu se pricepe la afaceri, când el însuşi a dat-o de gard cu Aeroportul, unde este director comercial, iar în patru ani instituţia s-a dus în cap tocmai datorită lipsei contractelor cu companiile aeriene, problemă de care s-a ocupat chiar Moşneag. Şi am văzut  cum s-a ocupat, aeroportul ajungând de la 128 de mii de pasageri la 1.500. Cum ar veni, râde ciob de oală spartă. În plus, nu pot să cred că Ovidiu Moşneag e atât de naiv încât să declare că cei de la USL trebuiau să intervină la Guvern pentru a salva firma privată Contor Group. Mai întâi, pentru că firma e de vreo trei ani în insolvenţă, iar Ovidiu Moşneag şi Gheorghe Falcă n-au mişcat un deget pentru a o salva, dacă tot îi preocupă atâta. Mai apoi, vorbim despre o firmă privată şi despre economia de piaţă, în care statul nu intervine să salveze un agent privat. O fi obişnuit  Ovidiu Moşneag ca la Aeroport să primească an de an subvenţii de la CJA, pentru că societatea e în groapă, dar la firmele private lucrurile stau altfel. Fiecare trebuie să se descurce cum poate, iar dacă nu poate pune lacătul. Domnule Moşneag, mai puneţi mâna şi citiţi doctrina de dreapta cu care se bate pe piept şeful dumneavoastră, Gheorghe Falcă.
Astfel de ieşiri, cum sunt cele asumate de Mariş şi Moşneag, nu au cum să aducă voturi pentru PD-L, nici să le strice imaginea celor de la USL. Ba din contră. Arădenii nu sunt atât de proşti încât să-i creadă pe pedelişti când acuză că nu se fac pasajele, când ei au avut patru ani secretar de stat la transporturi şi n-au făcut nimic, să-i creadă când spun că nu se fac străzile, când au avut-o pe Udrea la Dezvoltare şi n-au făcut nimic, să acuze că se majorează taxele, când însuşi marele Boc nu le-a majorat, demonstrând cum mint slugile lui Falcă. Opt ani de zile arădenii au fost duşi destul cu zăhărelul, iar în Arad nu s-a întâmplat mai nimic, în schimb unii şi-au umflat buzunarele, şi-au construit palate şi umblă cu maşini luxoase, deşi acum opt ani erau rupţi în fund, cum se zice. A cam trecut vremea prostelii, oricâte cozi de topor scoate micul Falcă din tolbă. Dovadă şi rezultatele de la locale, dar mai ales de la parlamentare, unde arădenii i-au dat primarului peste falcă rău de tot.

Recomandările redacției