Vremea schimbă placa în primul weekend din an

0
681

Primul weekend din 2020 începe cu temperaturi ușor peste media normală – conform meteorolorgilor, însă de sâmbătă noaptea spre duminică, vremea schimbă placa.

Vineri, cerul este variabil, iar vântul suflă slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 8 grade. Dimineaţa va fi ceaţă asociată cu chiciură în interiorul arcului carpatic, pe arii restrânse persistentă şi izolat în restul teritoriului.

Sâmbătă în cursul zilei, valorile termice diurne se vor situa în continuare peste cele caracteristice datei, în multe zone din țară. Temperaturile maxime, pozitive în toată ţara, ajung la 10-11 grade în Oltenia şi nordul Munteniei la Drobeta si Tg Jiu.

Cerul va fi variabil, dar după orele amiezii, norii se vor extinde în regiunile vestice, nordice şi centrale unde, pe arii restrânse, se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Pe suprafeţe mici se va forma polei. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, cu rafale de peste 80 km/h viscolind ninsoarea, iar local şi la cote mai reduse şi în celelalte regiuni. Pe arii restrânse, va fi ceaţă.

Duminică valorile termice vor fi în scădere faţă de sâmbătă. Temperaturile maxime, nu mai trec de 6 grade în nicio zonă și se răcește la Timisoara, Arad, Drobeta, Buzau, Braila. Cerul va avea înnorări, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsori în jumătatea de nord a ţării şi mixte în rest.

La Arad există șanse de precipitații sub formă de ninsoare sâmbătă și duminică.

Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 90 km/h pe creste spulberând şi viscolind zăpada, iar la cote mai reduse, în general între 45 şi 55 km/h, în celelalte regiuni. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.