frontieraUn băcăuan este cercetat de poliţiştii de frontieră arădeni după ce a încercat să introducă în ţară un autoturism neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare, dar şi pentru că a condus cu permisul reţinut.

Comisar şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, precizează: „În data de 25 februarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat, pentru a intra în ţară, I.G., de 30 de ani, din Bacău, conducând un autoturism Fiat Punto, înmatriculat în România. Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatul a prezentat un certificat de înmatriculare eliberat de autorităţile austriece, în care se preciza că autoturismul a fost radiat din circulaţie la data de 01.07.2013”.

Luat la întrebări, tânărul le-a declarat oamenilor legii că a cumpărat autoturismul de la o persoană din Austria, în urmă cu câteva zile, ocazie cu care a primit şi certificatul prezentat la control. Iar pe data de 21 februarie a cumpărat din Germania numere de inmatriculare provizorii, valabile pentru 5 zile, şi le-a aplicat pe autoturism. Cum autorităţile maghiare au reţinut, zilele trecute, numerele şi talonul maşinii, băcăuanul a luat legătura telefonic cu un prieten, care s-a deplasat la domiciliul său, de unde a luat plăcuţele cu numere româneşti de pe maşina proprietate personal, deşi acesta nu are documente legale privind tranzacţia.

„Prietenul suspectului i le-a dus în Ungaria, unde au fost montate pe autoturism pentru a intra în ţară. Totodată, cu ocazia verificărilor în baza de date proprii, s-a constat faptul că permisul de conducere prezentat de către I.G. figurează ca fiind expirat de la data de aproape un an”, continuă comisar şef Daniel Iancu.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare, dar şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul reţinut.

Recomandările redacției