Într-o atmosferă destinsă şi în prezenţa unui public mai mult decât select, în imensul salon de la etajul XI al Hotelului Continental, grupul arădean Wallberg Properties a prezentat joi, 17 decembrie, noul proiect pe care îl va demara constuieşte în Arad: Arad Plaza. Alături de întregul staff al grupului Wallberg au fost prezenţi Gheorghe Falcă – primarul Aradului, omul de afaceri Marius Ghenea, arhitecţi şi cons­tructori, potentiali clienţi, mulţi oameni interesaţi de această construcţie care se anunţă deja ca un viitor reper arhitectonic important al oraşului  şi, inevitabil, presa.
Despre Arad Plaza – conceptul şi semnificaţiile proiectului au vorbit Valentin Morar – directorul general al Wallberg Properties, şi Bogdan Drig – arhitectul care a desenat întregul ansamblu. Din spusele lor reţin că este vorba despre proiectul-fanion al Wallberg Properties, gândit astfel încât să devină un simbol şi un reper în inima Aradului. „Cu un design avangardist, organic, inspirat din arhitectura nordică, Arad Plaza este o premieră atât pentru noi cât şi pentru oraş: este prima clădire nouă din centrul oraşului, vor fi primele apartamente ale noii generaţii de spaţii destinate locuirii, vor fi primele spaţii de birouri de clasa A construite pe concept SoHo (small office/home office), şi vor fi primele grădini suspendate din Arad şi din Vestul României!”; astfel a prezentat Valentin Morar acest proiect aflat în pragul demarării.
Despre lungul drum al proiectului de la stadiul de idee la cel de plan tehnic definitiv, despre luptele de idei între ce vrea finanţatorul ca entitate economică şi ce poate arhitectura ca ştiinţă şi artă a vorbit arhitectul Bogdan Drig, principalul „vinovat” de ce va vedea în viitor ochiul trecătorului pe bulevardul central al Aradului. „Îmi este greu să vorbesc despre ce fac; sunt arhitect, aşa că mai degrabă m-aţi pune să vă desenez ceva în loc să vă ţin un discurs. Am să spun totuşi că Arad Plaza a fost gândit altfel: nu vor fi două apar­- tamente identice şi nici două oficii asemănătoare. Totul va fi unicat. Tot unicate vor fi şi grădinile suspendate. Ideea este că fiecare dintre noi este unicat într-o generalitate dată şi gândim în acelaşi fel construcţia: «nou» şi «unic»”, a spus Bogdan Drig.
Primarul Gheorghe Falcă a salutat proiectul şi a confirmat că noua construcţie va fi în viitor un punct de repeer şi emblematic al oraşului. „Va fi aceasta penultima mare construcţie din centrul Aradului, o construcţie care respectă chiar din faza de proiectare normele scrise ale dezvoltării şi pe cele nescrise ale esteticii urbanistice”, a spus Gheorghe Falcă.
Pentru semnatarul acestor rânduri, mai elocvente decât cuvintele au fost planşele de desen tehnic prezentate pe un imens ecran digital interactiv. Ochiul versat în citirea liniilor, a unghiurilor, a deschiderilor şi a dimensiunilor a văzut cu uşurinţă acest «altceva nou» transpus din gândirea promotorilor în planurile după care vor lucra constructorii, un «altceva nou» care înseamnă de fapt coborârea omului de afaceri şi a arhitectului „la nivelul solului”, acolo unde omul despre care nu ştii decât că este om aşteaptă ca tu, finanţator, arhitect, constructor, să-i oferi un spaţiu de locuit care să-i fie „acasă”, adică ceva mai mult decât o casă.
Cu siguranţă, pentru cei care vor locui sau vor munci acolo, Arad Plaza va fi mai mult decât o casă; va fi „acasă”!

  • unde e bunulsimt ? spune:

    de 10 zile tot repetati articolul asta… ori v-ati imbatat cu banii de la Wallberg, ori nu mai aveti stiri. sunteti din ce in ce mai putin interesanti. e timpul pentru dezabonare :((

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției